Koordinaten 155

Hochgeladen 8. Oktober 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   
-
-
456 m
284 m
0
2,6
5,1
10,3 km

angezeigt 46 Mal, heruntergeladen 0 Mal

bei La Guàrdia, Catalunya (España)

El Molí d'Espígol.(Tornabous)
La ciutat ibèrica del Molí d'Espígol consta de dos espais arqueològics ben definits: l'espai urbà on es troben les restes visibles i un espai o àmbit suburbà que s’estén vers el nord, més enllà de les muralles de l’oppidum.
Durant els segles IV-III aC, el Molí d’Espígol coneixerà el seu moment més òptim, per ser abandonant entorn del 200 aC com a conseqüència de la II Guerra Púnica i la desfeta del poble ibèric dels Ilergets.

Necròpolis d'Almenara. (Agramunt)
És una necròpolis tumulària d’incineració de la primera edat del ferro. Son construccions funeràries de planta arrodonida lleugerament sobrealçadades del sòl i delimitades per anells de pedra en un nombre variable, en què les restes incinerades es dipositaven en l’espai central dels túmuls, ja fossin abocades en el rebliment interior o bé dins d’una urna ceràmica. Fins ara, el nombre de túmuls identificats al conjunt, s’eleva a vint-i-sis.


Pilar d'Almenara. (Almenara Alta)
Es tracta d'una torre cristiana dels segles XI-XII, dedicada a defensa i guaita, rodona, amb entrada a mitjana altura per evitar una accés fàcil en cas de ser atacada
És possible l'accés a la part superior de la torre, mitjançant dos trams d'escales, el segon situat a l'interior de la torre i totalment vertical. Des de la torre, s'albira una àmplia panoràmica de la plana d'Urgell. Prop de la torre, hi ha les ruïnes de l'ermita romànica de Sant Vicenç.
Archaeological site

Poblat Ibèric Tornabous

Archaeological site

Necròpolis d'Almenara

Burg

Torre Almenara Alta

Sakralbau

Ermita St Vicenç

1 comment

 • Foto von Cuca de llum

  Cuca de llum 29.11.2018

  Ich bin diesem Trail gefolgt  Mehr anzeigen

  Poblat ibèric que no coneixia, genial!

Du kannst oder diesen Trail