Koordinaten 109

Hochgeladen 10. September 2017

Aufgezeichnet September 2017

-
-
3.055 m
1.323 m
0
3,5
6,9
13,87 km

angezeigt 642 Mal, heruntergeladen 10 Mal

bei Tolbachik, Камчатский край (Россия)

Es el primer volcà que pujarem a Kamtxatka, la última erupció es va produir al 2012 i la emisio de lava va durar fins el setembre del 2013.
Sortim del Camp Base a les 7.00, el dia sera llarg avui, anem amb el camio per damunt de camps de grava volcanica, durant uns 400 mts, despres coençarem a caminar per la vora del riu de lava que es va despendre de la fissura sud del volcà, la lava petrificada es negre amb contrast amb la grava que ho cobreix tot. Despres dúna bona estona trobem un pal blanc, que indica per on creuar el riu de lava, hi ha tot un seguit de marques blanques que anem seguint. Hi ha llocs amb tunels esfondrats, pous d'on surt una gran escalfor, etc. Seguim les marques i anem a sortir per l'altre costat on tambe hi ha una estaca blanca, ara, de nou per la grava anem guanyant alçada, sorpren veure que per sota d'aquestes sorres hi ha un bon gruix de gel i en altres llocs aigua que sentim corre pero que no arribem a veure. despres dúna pujada mes forta entrem en una plana, sota el con del volcà, pel fred que hi fa sembla estar sobre un bon gruix de gel, travessem la plana de sorres i anem a buscar una carena que puja fins el mateix cràter en el seu punt mes baix, esta a 400 mts mes amunt. El cràter, es enorme, te unes parets quasi be verticals i en alguns llocs cobertes de neu o gel, te una fondaria d'uns 500 mts, continuament hi ha petits desprendiments de pedres i en front nostre una cascada que es despenja al menys un centenar de metres. Aqui no hi fa fred, en aquest costat el terra encara es calent hi ha fissures i alguns forats on sur un aire molt calent.
Tot seguit resseguim el crater en direccio est i anem guanyant alçada, fem una petita grimpada per terreny molt inestable, seguim pujant i arribem a la glacera que veiem al davant nostre, encara una mica mes i ja som al punt mes alt del cràter, a 3086.mts.
Ttot un espectacle, a l'Oest s'aixeca el cim propiament dit del Tolbachik, a 3682 mts, i ben cobert per una espectacular glacera, al nord hi veiem un altre volca, de forma perfectament cónica i que fa anys que fumeja, es el Ushkovsky de 3943 mts
Waypoint

Acces al Crater

Waypoint

Camp Base

Waypoint

Cim del Crater

Waypoint

Inici ascancio al Tolbachik

Waypoint

Inici pujada al crater

Waypoint

Inici travessa riu de lava

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail