Zeit  8 Stunden 8 Minuten

Koordinaten 6754

Hochgeladen 10. Januar 2019

Aufgezeichnet Januar 2018

-
-
1.023 m
21 m
0
12
23
46,75 km

angezeigt 39 Mal, heruntergeladen 3 Mal

bei Sabinosa, Canarias (España)

ETAPA 3
Etapa també variada que transcorre per pistes, carreteres i camins, amb algun tram en mal estat, encara que majoritàriament de bon rodar. Sortim del balneari del Pozo de la Salud, i ens dirigim cap a l'oest, cap a la Punta de la Dehesa, on deixem la carretera per fer un petit tomb per una pista que discorre per sobre la colada volcànica. Després retornem a la carretera i ascendim tot fent giragonses per la vessant nord-oest de l'illa, un sector on hi acostuma a fer molt vent, tal i com denoten les tortuoses formes d'algunes sabines centenàries que anem trobant. La carretera passa pel costat de petits volcans de boniques tonalitats i, més tard, fa un gir cap a l'est i s'endinsa a l'extensa pineda de pi canari que hi ha en aquest sector sud de l'illa. Veiem exemplars madurs amb marques d'antics incendis forestals que ens recorden que el pi canari és un arbre molt adaptat al règim de focs que hi ha en aquest territori. Més tard ens desviem un moment per anar al centre d'interpretació del Parque Cultural del Julan, on vam visitar una exposició que mostrava molt bé les troballes arqueològiques que s'han fet en aquest indret, concretament una sèrie de petròglifs (inscripcions i gravats sobre la superfície de les roques) que van ser realitzats pels bimbaches, els antics pobladors de El Hierro. Després vam seguir la nostra ruta sortint ja del Pinar i baixant a la Restinga tot evitant l'asfalt, a través de camins i senders en mal estat sobre un substrat de terra volcànica i altres de millor rodar, passant pel costat de l'espectacular silueta d'infinitat de volcans de boniques tonalitats. Finalment arribem a la Restinga, un petit poble de pescadors perdut al remot sud l'illa, rodejada d'un paisatge desèrtic ple d'acolorits volcans. Es tracta del poble més meridional d'Europa i, durant el 2011, va ser evacuat a causa d'unes erupcions volcàniques que hi va haver davant mateix de la seva costa.

Mehr anzeigen external

Deixem un moment la carretera per visitar aquesta platja rodejada de colades volcàniques
Abandonem la carretera una estona per agafar una pista que s'endinsa per la colada volcànica de la Punta de la Dehesa
La carretera s'enfila amb contundència oferint-nos bones vistes del sector nord-oest de l'illa
La carretera passa pel costat del volcà Montaña de los Charcos
La carretera passa molt a prop del volcà Montaña Tenaca
La carretera travessa un extensa i madura pineda de pi canari, un arbre molt adaptat a sobreviure als incendis forestals
Durant la llarga baixada des del Pinar fins a la població de la Restinga, travessem paisatges de feréstega bellesa, amb un gran nombre de volcans de formes espectaculars.
Durant la llarga baixada des del Pinar fins a la població de la Restinga, travessem paisatges de feréstega bellesa, amb un gran nombre de volcans de formes espectaculars.
La Restinga és un petit poble de pescadors perdut al sud l'illa de El Hierro, rodejada d'un paisatge desèrtic ple d'acolorits volcans. És el poble més meridional d'Europa i el 2011 va ser evacuat a causa d'unes erupcions que hi va haver davant mateix de la seva costa.

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail