Koordinaten 300

Hochgeladen 11. Juli 2014

-
-
162 m
77 m
0
9,4
19
37,59 km

angezeigt 1777 Mal, heruntergeladen 52 Mal

bei Cassà de la Selva, Catalunya (España)

Ruta força plana i sense gaires desnivells pronunciats, a excepció d'alguna pujada o baixada puntual. S'alternen camí de terra amb algun tram no gaire llarg i poc transitat de carretera d'asfalt. No es passa per cap trialera.

Es surt de Cassà de la Selva i es passa per un tall del Carril Bici fins arribar al Mas Gurí, on agafem i girem cap a la dreta. Passant per allà, ens trobem l'ermita de Sant Vicenç d'Esclet. Arribem a la carretera de Llagostera fins a Caldes, on en fem uns 50 metres per tal de seguir el nostre camí, per on passem per el costat del Pantà de Ca n'Orri, entre d'altres.

Passat aquest tram, arribem a la Carretera Costa Brava, que la passem per sota un pont per tal d'arribar a uns caminets molt humits. Intenteu fer-la un dia que faci temps que no hagi plogut ja que estan plens de fang i basses. Un cop a la carretera, podríem arribar fins al Castell de Sant Iscle passant abans per el costat de la resclosa i el pantà de Can Llobet. Per motius de temps, no ens hi hem desviat. S'hi pot anar trencant a l'esquerra un cop de nou a la carretera d'asfalt just acabada de fer la baixada. Està tot indicat per arribar-hi. A dalt del Castell es pot trobar una trialera per baixar fins a baix el camí de nou, que queda una mica amagada per la part de darrere.

Un cop a Vidreres, passem per mig de poble per anar a esmorzar, i un cop amb l'estómac ple, enfilem camí cap a Caldes de Malavella, passant per el costat del cementiri de Vidreres i el bosc del Llop. Trencant cap a la dreta, es podria arribar a l'ermita de Sant Maurici, la qual tampoc hem tingut temps de visitar. Està també indicat com arribar-hi.

Un cop a Caldes de Malavella, agafem la carretera antiga de Girona fins a arribar al trencant amb la via del tren, on la creuem i arribem a Sant Andreu Salou. Més endavant, creuem a l'esquerra fins a arribar al "Árbol hueco" o "El freixe de la creu". Més endavant, arribem a l'ermita del Remei i finalment, tirant tot recte, arribem de nou a Cassà de la Selva.

Mehr anzeigen external

Ermita situada al veïnat d'Esclet, al terme municipal de Cassà de la Selva, on s'hi celebren diversos aplecs. La festa de Sant Vicenç d’Esclet és l’escenari perfecte per aquest aplec de primers d’anys. Hi han programades diverses activitats com una bicicletada, concursos populars, audició de sardanes i un dinar popular, entre d’altres.
Via del tren
S’explica que el dia 30 de novembre de 1888 una noia molt maca del mas Vidal tenia dos pretendents que tornant de la festa petita de Sant Andreu es barallaren per gelosia. Un d’ells, en Punxa, es tragué un ganivet i, en la baralla, la pròpia arma se li clavà a la cuixa, amb tan mala sort que la ferida li causà la mort per dessagnament. En record d’aquest episodi es gravà una creu a l’escorça de l’arbre. Al cap d’un temps, a les nits, es veia sorgir una llum blanca a l’entorn del freixe, que pujava i baixava, i es movia tota l’estona d’un costat a l’altre. Aquest espectacle provocava molta inquietud, i una nit dos mossos van decidir anar a esbrinar què passava. En tornar ben ensangonats i esgarrinxats, van explicar que havien estat lluitant amb alguna presència que no podien veure i que no els deixava marxar. A partir d’aquell dia, les llums desapareixerien.
Conjunt rural format per un mas construït en el segle XIII i reedificat en el segle XVII i una capella annexa que va ser construïda en el segle XVIII. Durant la Guerra Civil l’ermita va ser espoliada i els objectes de culte es varen cremar. Posteriorment l’església es va restaurar. De l'interior del temple destaca l'absis amb un fresc d'escena bíblica de les Noces de Canà de Galilea, obra de l'artista cassanenc Benet Casabó (1881- 1953). A l’entrada d’aquesta petita ermita hi ha un conjunt de lledoners, que s’han protegit al catàleg d’arbres d’interès local de Cassà, aprovat l’estiu de 2013. En aquest entorn es celebra, cada any, l’Aplec del Remei durant el segon diumenge d’octubre.
El Castell de Sant Iscle és un castell de Vidreres, a la Selva. Avui dia el castell es troba abandonat, i apart de netejar la vegetació no s'hi ha fet cap actuació de consolidació o excavació amb tota regle. S'hi arriba continuant el camí que porta a la Torre d'en Llobet i als pantans. Les restes del castell es mostren en una planta força quadrangular d'uns 30 metres per costat. Es poden detectar dues fases constructives: la primera fase del segle XII i XIII inclou la torre sud-est de 15 metres d'alçada i tres pisos, murs adossats, cisterna i capella dedicada a sant Iscle i santa Victòria, de la qual queden restes de les parets i de d'absis semicircular. La segona fase data del segle XIV, inclou la resta de les torres, murs atalussats i revestiments de murs antics. A tot el voltant del castell encara es conserva el fossar. Aquest castell va pertànyer als vescomtes de Cabrera i a la primera notícia que es té és del 1194 com a conseqüència d'un pacte entre el vescomte Ponç III de Cabrera i el rei Alfons I el Cast. El 1241 va ser donat a l'Orde del Temple però retornà als Cabrera. En la capella del castell s'hi conservaven les restes d'Iscle de Còrdova fins que foren donades en 1263 al monestir de Sant Salvador de Breda pel vescomte Guerau IV de Cabrera, El 1310 hi residia Elionor, muller del vescomte Bernat I de Cabrera. Fou ocupat per remences durant la darrera guerra remença i fou retornat el 1485. Va perdre la seva funció militar, fins al punt que la finca ocupada pel castell passà a mans de la família Aulet, i fou aprofitada com l'explotació forestal.
L'ermita es troba just al costat de les restes del castell de Malavella i probablement es va erigir per continuar el culte religiós que l'antiga ermita del castell ja feia a la zona. Consagrada a Sant Maurici, general de les legions romanes degollat pel seu defensa de la fe cristiana, va ser privatitzada amb la desamortització de Mendizábal. L'ermita dedicada a Sant Maurici es va construir aprofitant les velles estructures del castell. Cada dia 22 de setembre, la diada del sant, se celebra una freqüentada trobada de gran tradició en la qual es ballen sardanes i el recuperat "Ball de l'hereu Riera".

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail