Koordinaten 2275

Hochgeladen 16. September 2015

Aufgezeichnet Juni 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   
-
-
638 m
424 m
0
4,5
9,0
18,01 km

angezeigt 1101 Mal, heruntergeladen 38 Mal

bei la Granadella, Catalunya (España)

[CA] De la Granadella a Bellaguarda
Recorregut entre la Granadella i Bellaguarda pel coll de Bovera, la vall dels Horts i tornant per la vall de Sant Pere. Aquestes dues poblacions estan situades a l'altiplà sud de la comarca de les Garrigues, entre dues carenes estratègicament aprofitades per a la producció d’energia elèctrica amb grans molins generadors. L’itinerari discorre per camps d’oliveres, ametllers, conreus de secà i boscos de pi i garriga. Al coll de Bovera s'albira una extensa panoràmica que abasta des dels cims dels Pirineus fins al massís dels Ports, ja a l'altra banda de l'Ebre.
Ruta senyalitzada parcialment.

La ruta s'inicia a La Granadella. Per arribar-hi des de les Borges Blanques cal prendre la carretera C-233 cap al S.

0,00 km (531 m). La Granadella. Aparcament de la zona esportiva situada al sud de la població, al costat de la piscina i el poliesportiu i passat el camp de futbol. Es pren la mateixa pista ampla que ha servit d’accés, ara en direcció sud, deixant el poble a l’esquena. S’arriba a una pista que es pren cap a l’esquerra (E) i es desemboca a la carretera C-233 just en el coll de Bovera (0,70 km, 539 m). Es travessa l’asfalt i es continua per l’altra banda, pista enllà (E) per l’anomenat camí dels Aubarzers.

Se segueix sempre la pista principal pel fil de la carena, pujant molt lleugerament i deixant trencalls secundaris a banda i banda. A mà dreta (S) el relleu baixa pronunciadament fins al fons de la Bovera i a la dreta el pendent, suau, llisca fins a la vall dels Horts.

3,10 km (558 m). Bifurcació. Es gira a l’esquerra, en pujada, per atènyer la carena, de la qual el camí s’havia apartat lleugerament. Se surt a una pista molt ampla al costat d’una gran bassa de rec, a la mateixa alçada de la línia de grans aerogeneradors. Es gira a la dreta (SE), seguint la pista de servei dels molins.

4,40 km (584 m). Al final de l’àmplia pista de servei, es continua per un camí senyalitzat com a sender GR 65 en direcció a Bellaguarda, ben visible est enllà.

7,30 km (630 m). S’entra al poble de Bellaguarda pel carrer de les Eres. Més enllà, es gira a l’esquerra (N) pel carrer de la Bassa, es deixa a mà dreta l’esvelta església de Sant Antoni Abat i es baixa fins a la carretera de La Granadella a Ulldemolins. Cal continuar, creuar-la i per l’altra banda, girar de nou a l’esquerra i prendre el camí que, tot baixant, mena al fons de la vall de Sant Pere.

8,45 km (552 m). Lo Pont Nou. Pontet que travessa l’incipient rierol de Sant Pere. Es continua cap a ponent seguint sempre la pista principal que baixa en suau descens pel fons de la vall. A mà esquerra, sobre la carena de la serra de Torroja treuen el cap les formidables hèlices dels aerogeneradors.

13,70 km (433 m). Pista asfaltada. Es gira a l’esquerra, es creua el fons de la vall i, 600 m més endavant, s’inicia la pujada fins a la carretera C-233.

15,90 km (532 m). Carretera C-233, que es pren cap a l’esquerra (S). Una mica més enllà, es deixa a la dreta l’ermita romànica de Sant Antoni, amb la seva àrea d’esbarjo i es baixa cap a la Granadella, d’on s’havia sortit, que ara caldrà travessar en direcció sud.

18,03 km (531 m). Àrea esportiva de la Granadella, final de l'itinerari.
Més informació

[ES] De La Granadella a Bellaguarda
Recorrido entre La Granadella y Bellaguarda por el collado de Bovera, el valle de Els Horts y volviendo por el valle de Sant Pere. Estas dos poblaciones están situadas en la meseta sur de la comarca de Les Garrigues, entre dos crestas estratégicamente aprovechadas para la producción de energía eléctrica con grandes molinos generadores. El itinerario discurre por campos de olivos, almendros, cultivos de secano y bosques de pino y monte. En el cuello de Bovera se divisa una extensa panorámica que abarca desde las cumbres de los Pirineos hasta el macizo de Els Ports, ya al otro lado del Ebro.
Ruta señalizada parcialmente.

La ruta se inicia en La Granadella. Para llegar a esta población desde Les Borges Blanques hay que tomar la carretera C-233 hacia el S.

0,00 km (531 m). La Granadella. Aparcamiento de la zona deportiva situada al sur de la población, junto a la piscina y el polideportivo y pasado el campo de fútbol. Se toma la misma pista ancha que ha servido de acceso, ahora en dirección sur, dejando el pueblo a la espalda. Se llega a una pista que se toma hacia la izquierda (E) y se desemboca en la carretera C-233 justo en el collado de Bovera (0,70 km, 539 m). Se cruza el asfalto y se continúa por el otro lado, pista allá (E) por el llamado camino de Els Aubarzers.

Se sigue siempre la pista principal por el hilo de la cresta, subiendo muy ligeramente y dejando desvíos secundarios a ambos lados. A mano derecha (S) el relieve baja pronunciadamente hasta el fondo del valle de la Bovera: a mano derecha la pendiente, suave, se desliza hasta el valle de Els Horts.

3,10 km (558 m). Bifurcación. Se gira a la izquierda, en subida, para alcanzar la cresta, de la que el camino se había apartado ligeramente. Se sale en una pista muy ancha junto a una gran balsa de riego, a la misma altura de la línea de grandes aerogeneradores. Se gira a la derecha (SE), siguiendo la pista de servicio de los molinos.

4,40 km (584 m). Al final de la amplia pista de servicio, se continúa por un camino señalizado como sendero GR 65 en dirección a Bellaguarda, ya visible hacia levante.

7,30 km (630 m). Se entra en el pueblo de Bellaguarda por la calle de Les Eres. Más allá, se gira a la izquierda (N) por la calle de la Bassa, se deja a mano derecha la esbelta iglesia de Sant Antoni Abad y se baja hasta la carretera de La Granadella a Ulldemolins. Hay que continuar, cruzarla y por el otro lado, girar de nuevo a la izquierda y tomar el camino que, bajando, alcanza el fondo del valle de Sant Pere.

8,45 km (552 m). El Pont Nou, puente que atraviesa el incipiente arroyo de Sant Pere. Se sigue hacia poniente siguiendo siempre la pista principal que baja en suave descenso por el fondo del valle. A mano izquierda, sobre la cresta de la sierra de Torroja asoman las formidables hélices de otro parque de aerogeneradores.

13,70 km (433 m). Pista asfaltada. Se gira a la izquierda, se cruza el fondo del valle y, 600 m más adelante, se inicia la subida hasta la carretera C-233.

15,90 km (532 m). Carretera C-233, que se toma hacia la izquierda (S). Un poco más allá, se deja a la derecha la ermita románica de Sant Antoni, con su área de recreo, y se baja hacia la Granadella, de donde se había salido y que habrá que atravesar en dirección sur.

18,03 km (531 m). Área deportiva de la Granadella, final del itinerario.
Más información
Font: Generalitat de Catalunya, 30/6/15


Aussichtspunkt

Coll de Bovera

Waypoint

GR 65

Waypoint

Sant Antoni

Waypoint

Trencall al Mas del Santpere

Waypoint

Bassa

Waypoint

Bellaguarda

Waypoint

La Granadella

1 comment

 • Foto von cesar59

  cesar59 18.10.2018

  Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

  La ruta està molt bé i no té cap dificultat. Transcorre per pistes amples, i la primera meitat amb molt bones vistes de la conca de l'Ebre i les muntanyes de l'entorn. Evitar els dies de vent, ja que es circula sempre pel parc eòlic de Sant Antoni

Du kannst oder diesen Trail