-
-
328 m
145 m
0
3,5
7,0
14,06 km

angezeigt 1377 Mal, heruntergeladen 25 Mal

bei Cartellà, Catalunya (España)

[CA] De Sant Medir a Canet d'Adri per la vall de LlémenaAl nord del Gironès, el pla d'Adri i de Montcal, dins de la vall de Llémena i a la falda de la muntanya de Rocacorba, formen un extens paisatge de caire bucòlic, amb camps de conreu, pastures, boscos i nombroses masies. Al nucli de Cartellà, es poden ampliar els coneixements de l'entorn visitant l'Ecomuseu de la Vall de Llémena. Tota la ruta discorre per asfalt, per la qual cosa es poden fer servir bicicletes de pneumàtics prims.
Ruta senyalitzada.
L'excursió s'inicia a Sant Medir, nucli rural del municipi de Sant Gregori, on s'arriba des de Girona -sortint-ne pel barri de Taialà- per la carretera GIV-5312 en direcció NO. Un cop a Sant Medir, es pot estacionar el cotxe en una esplanada que hi ha al costat d'un camp de futbol i d'un restaurant, o bé a redós de la seva església.

0,00 km (208 m). Sant Medir. Des de l'església, es torna enrere fins a la carretera de Girona, que ara es deixa a l'esquerra. Es continua baixant cap a Cartellà en direcció O.

0,60 km (190 m). A mig camí de Cartellà, hi ha una cruïlla: es pren el trencall de la dreta (NO) en direcció a Adri. Es deixen camins a ambdues bandes i es continua recte (NO) per un tram sinuós amb moltes baixades i pujades. Es passen els nuclis de Montcal i Collsacarrera.

4,71 km (304 m). Adri, petit nucli rural del municipi de Canet d'Adri. Es tomba a la dreta per anar a veure l'església de Sant Llorenç, edifici romànic del segle XI reforçat per reparar els efectes dels terratrèmols del segle XV. La porta d'accés està formada per arcs adovellats; el central es recolza en dues columnes amb els capitells esculpits: al de l'esquerra hi ha representats una au i dues testes i, al de la dreta, una figura sosté un bàcul i té la mà dreta damunt del pit. En acabat, es torna enrere i es continua el recorregut cap a ponent. Es passa una suau collada, des d'on hi ha una bona vista panoràmica de la muntanya de Rocacorba, i, tot seguit, es comença a davallar. Gairebé a tocar del riu Rissec, hi ha una bifurcació: es gira a l'esquerra (S) deixant a la dreta (N) el desviament que duu a Biert. Més avall, la pista es transforma en la carretera GIV-5313.

7,60 km (246 m). Sant Vicenç de Canet d'Adri, magnífica església romànica, seu de la parròquia d'aquest nucli rural. El lloc està documentat des del 822 i l'edifici actual es va construir sobre un temple romànic del segle XI, de tres naus i capçalera, del qual es conserven els tres absis exteriors. El 1560, s'hi va afegir la torre del campanar, de planta quadrada, amb dos pisos i teulada piramidal; també es va refer la façana afegint-hi un rosetó i una porta d'estil renaixentista. Es travessa Canet d'Adri i es continua cap al S per la mateixa carretera.

10,76 km (170 m). Bifurcació. S'abandona la carretera i es trenca a l'esquerra (NE) per la pista enquitranada que duu a la Vileta i a Cartellà.

13,10 km (172 m). Cartellà, petit nucli rural on es pot visitar l'Ecomuseu de la Vall de Llémena i l'església de Sant Feliu de Cartellà, un edifici eclèctic del segle XVIII aixecat sobre una primitiva església preromànica. Es continua en direcció NE pujant fins a trobar la desviació del principi de la ruta, que ara es deixa a l'esquerra (NO) desfent el camí fins a Sant Medir.

14,06 km (208 m). Sant Medir. Final del recorregut. Vers el 820, en aquest indret es va fundar un monestir que, posteriorment, es va traslladar a Santa Maria d'Amer. L'església de Sant Medir va quedar com a seu parroquial. Un mil·lenni després, el 1980, un grup de monges cistercenques de Santa Maria de Cadins s'hi va establir durant uns anys.

Més informació

[ES] De Sant Medir a Canet d'Adri por el valle de LlémenaAl norte del Gironès, el llano de Adri y de Montcal, dentro del valle de Llémena y a la falda de la montaña de Rocacorba, forman un extenso paisaje de carácter bucólico, con campos de cultivo, pastos, bosques y numerosas masías. En el núcleo de Cartellà se pueden ampliar los conocimientos del entorno visitando L'Ecomuseu de la Vall de Llémena. Toda la ruta discurre por asfalto, por lo que se pueden usar bicicletas de neumáticos delgados.
Ruta señalizada.
La excursión se inicia en Sant Medir, núcleo rural del municipio de Sant Gregori, adonde se llega desde Girona -saliendo por el barrio de Taialà- por la carretera GIV-5312 en dirección NO. Una vez en Sant Medir, se puede estacionar el coche en una explanada que hay junto a un campo de fútbol y un restaurante, o bien junto a su iglesia.

0,00 km (208 m). Sant Medir. Desde la iglesia, se vuelve atrás hasta la carretera de Girona, que ahora se deja a la izquierda. Se continúa bajando hacia Cartellà en dirección O.

0,60 km (190 m). A medio camino de Cartellà, hay un cruce: se toma el desvío a la derecha (NO) en dirección a Adri. Se dejan caminos a ambos lados y se sigue recto (NO) por un tramo sinuoso con muchas bajadas y subidas. Se pasan los núcleos de Montcal y Collsacarrera.

4,71 km (304 m). Adri, pequeño núcleo rural del municipio de Canet d'Adri. Se gira a la derecha para ver la iglesia de Sant Llorenç, edificio románico del siglo XI reforzado para reparar los efectos de los terremotos del siglo XV. La puerta de acceso está formada por arcos adintelados; el central se apoya en dos columnas con los capiteles esculpidos: en el de la izquierda, están representadas un ave y dos cabezas y, en el de la derecha, una figura sostiene un báculo y tiene la mano derecha sobre el pecho. Luego, se vuelve atrás y se continúa el recorrido hacia poniente. Se pasa un suave collado, desde donde hay una buena vista panorámica de la montaña de Rocacorba, y, acto seguido, se empieza a bajar. Casi al lado del río Rissec, hay una bifurcación: se gira a la izquierda (S) dejando a la derecha (N) el desvío que lleva a Biert. Más abajo, la pista se transforma en la carretera GIV-5313.

7,60 km (246 m). Sant Vicenç de Canet d'Adri, magnífica iglesia románica, sede de la parroquia de este núcleo rural. El sitio está documentado desde el 822 y el edificio actual se construyó sobre un templo románico del siglo XI, de tres naves y cabecera, del que se conservan los tres ábsides exteriores. En 1560 se añadió la torre del campanario, de planta cuadrada, con dos pisos y tejado piramidal; también se rehízo la fachada añadiendo un rosetón y una puerta de estilo renacentista. Se atraviesa Canet d'Adri y se continúa hacia el S por la misma carretera.

10,76 km (170 m). Bifurcación. Se abandona la carretera y se gira a la izquierda (NE) por la pista asfaltada que lleva a la Vileta y Cartellà.

13,10 km (172 m). Cartellà, pequeño núcleo rural donde se puede visitar L'Ecomuseu de la Vall de Llémena y la iglesia de Sant Feliu de Cartellà, un edificio ecléctico del siglo XVIII levantado sobre una primitiva iglesia prerrománica. Se continúa en dirección NE subiendo hasta encontrar la desviación del principio de la ruta, que ahora se deja a la izquierda (NO) deshaciendo el camino hasta Sant Medir.

14,06 km (208 m). Sant Medir. Final del recorrido. Hacia el 820, en este lugar se fundó un monasterio que, posteriormente, se trasladó a Santa Maria d'Amer. La iglesia de Sant Medir quedó como sede parroquial. Un milenio después, en 1980, un grupo de monjas cistercienses de Santa Maria de Cadins se estableció en este lugar durante unos años.

Más información

[EN] From Sant Medir to Canet d'Adri through Llémena valleyThe Adri and Montcal plains, in Llémena valley and on the shoulders of Rocacorba mountain, form a broad landscape of cultivated fields, pastures, woods and farmhouses. In Cartellà you can find out more about the surroundings with a visit to the Llémena valley ecomuseum.
Marked trail.

More information

Font: Generalitat de Catalunya, 31/12/12

Waypoint

Trencall a Biert

Waypoint

Sant Medir

Waypoint

Cartellà

Waypoint

Sant Llorenç d'Adri

Waypoint

Sant Vicenç d'Adri

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail