Zeit  2 Stunden 49 Minuten

Koordinaten 818

Hochgeladen 27. Juli 2018

Aufgezeichnet Juli 2017

-
-
7 m
-3 m
0
6,5
13
26,2 km

angezeigt 238 Mal, heruntergeladen 19 Mal

bei el Poble Nou del Delta, Catalunya (España)

Variada, plàcida i planera ruta amb bicicleta per l'àrea sud-est del Delta de l'Ebre, vorejant els estanys de l'Encanyissada i la Tancada. Un itinerari ple de contrastos pel que fa al paisatge (platges, arrossars, canals d’irrigació, àrees protegides, salines, observatoris d'aus, zones urbanitzades, muntanyes a l'horitzó...) i al tipus de terreny per on circularem (combinant carreteres, camins rurals i vies per a bicicletes), a voltes laberíntic, i amb l'al•licient afegit de la singular vegetació d’alguns paratges com els salobrars i la gran varietat d'aus aquàtiques característiques del seu ecosistema. El recorregut coincideix en bona part amb l'itinerari 1 del Parc Natural (1).

La ruta s'inicia a l'aparcament de la Casa de Fusta, on prendrem una pista per a bicicletes en direcció oest per fer una primera aturada al mirador del Carreté amb unes esplèndides vistes a l'Encanyissada. Continuant la marxa que voreja la llacuna arribarem a la pista paral·lela a la Sèquia Gran, passant al costat de les Cases de Magí i aturant-nos de nou poc després al mirador de Patrau que, per la seva alçada i ubicació a l'extrem occidental de la llacuna, ofereix una panoràmica força àmplia de l'Encanyissada.

Continuant en direcció sud des del mirador de Patrau anirem a parar a una carretera que, després de passar pel Poblenou del Delta, ens portarà al bonic paratge de les Salines de Sant Antoni i a un mirador que ens permetrà tenir-ne una visió de conjunt. Seguint la ruta, aviat arribarem a una cruïlla en què girarem a l'esquerra, en paral·lel a Lo Desaigüe del Port. En aquest tram val la pena aturar-se al mirador de la Tancada, des d'on guadirem d'una magnífica panoràmica d'aquesta llacuna.

Passat el mirador, de seguida trobarem la desviació cap a la pista per a bicicletes que voreja la Tancada pel seu vessant septentrional. També aquí podem fer parada en un mirador amb excel·lents vistes. Aquesta via verda per a bicicletes desemboca en una nova carretera, que abandonarem passat el mas de Cullerer per desviar-nos a la dreta i seguir un altre camí de bicis que trobarem indicat al bonic paratge de l'aiguamoll de l'embut, amb un mirador homònim que també ofereix interessants vistes de l'entorn. Reprenent la ruta arribarem finalment a un nou mirador --el de l'Encanyissada-- i passarem per davant de la Casa de Fusta, on conclourem el recorregut.--------

(1) El paisatge del Delta varia substancialment segons l'època de l'any que es tracti, ateses les seves canviants característiques pel que fa a conreus, vegetació, aus aquàtiques, presència turística... És en èpoques fora de temporada turística quan lògicament es pot gaudir més intensament de l’experiència de recórrer en bicicleta els seus singulars i bells paratges.
Waypoint

Pàrquing Casa de Fusta

Waypoint

Mirador del Carreté

Waypoint

Sèquia Gran

Waypoint

Cases de Magí

Waypoint

Mirador de Patrau

Waypoint

Carretera

Waypoint

Poblenou del Delta

Waypoint

Tornem carretera

Waypoint

Salines de Sant Antoni

Waypoint

Mirador

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Mirador de la Tancada

Waypoint

Carril bici

Waypoint

Mirador

Waypoint

Carretera

Waypoint

Aiguamoll de l'Embut

Waypoint

Mirador de l'Embut

Waypoint

Casa de Fusta

Waypoint

Mirador de l'Encanyissada

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail