Zeit  2 Stunden 15 Minuten

Koordinaten 757

Hochgeladen 25. November 2012

Aufgezeichnet November 2012

 • Rating

   
 • Information

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   
-
-
638 m
240 m
0
1,7
3,4
6,75 km

angezeigt 10241 Mal, heruntergeladen 291 Mal

bei Breda, Catalunya (España)

Aparquem al coll de n'Orri, a la Carretera entre Arbúcies i Breda. Agafem la pista indicada amb senyals blancs-grocs cap amunt. Tota l'estona hi ha pista bastant ampla, menys cap al final que s'estreny i puja més dret. En aquest punt es pot optar també per agafar la pista ampla en lloc del corriol. Hi ha unes vistes molt espectaculars a banda i banda. Es considera el castell gòtic més important de Catalunya.

"Format per tres recintes encerclats per muralles, la part més antiga conservada del castell roquer, és la torre mestra o de l'homenatge, de la segona meitat del segle X, situada al primer recinte, on a la part nord hi ha l'accés principal amb una torre lateral i una petita capella preromànica amb un absis i restes d'haver tingut pintures murals romàniques. Se sap que estava sota la advocació de Sant Pere.

El segle XIII s'hi van fer grans ampliacions, construint-se un nou recinte sobirà amb una sala anomenada "sala gòtica" edificada davant l'entrada principal i coberta amb una volta de canó apuntada, un pati d'armes amb una torre quadrada i una fossa amb un nou emmurallament amb dues torres cilíndriques angulars amb espitlleres.
Es va construir una nova capella adossada a la muralla datada de finals del segle XII o principis del segle XIII, de planta rectangular de 10 metres de llargada per 3,5 d'amplada, amb dues petites finestres de doble esqueixada, amb una petita capella lateral al mur oest i coberta a dues aigües, la porta d'accés conserva part dels graons d'entrada, així com en un mur interior es poden veure restes d'esgrafiats d'una figura humana i tres creus.
Fou el segle XIV, quan els Cabrera, ja molt poderosos en aquesta època, van fer les reformes per a transformar-lo en castell-palau. Al recinte sobirà es van construir dependències com el menjador i la cuina i es van fer paviments nous i dipòsits per a recollir aigua. D'aquest segle és la nova porta a la torre mestra, una nova gran sala sobre la ja existent "sala gòtica", de 100 metres quadrats i on s'aprecien les restes d'una llar de foc i dos finestrals d'estil gòtic i les noves muralles que van passar d'una gruixària de 70 cm. a 120/150 cm., tot construint passos de ronda.


El pati d'armes i segon recinte de forma trapezial, es va convertir en el lloc residencial, al seu voltant es van construir habitacions adossades a les muralles i les seves parts frontals donaven al pati que va ser semi-cobert per uns porxos fent de galeria a tot el seu perímetre. Al centre es va disposar una gran aljub, de 12 metres de llarg per 4,5 d'ample i 5 de profunditat, amb una completa xarxa de canals per a cobrir les necessitats del proveïment de l'aigua i es va enllosar tot amb marbre de Gualba. Es va construir un gran menjador amb finestrals i llar de foc.
La capella del segle XIII es va anul·lar i es va passar a una altra dependència, també de planta rectangular d'aproximadament 10 metres de longitud per 8 d'amplada, amb presbiteri, campanar d'espadanya, i un finestral gòtic conegut com "el mirador de la comtessa". L'accés era directe des del pati.
Finalment en aquest mateix segle XIV, es va realitzar un nou espai, el recinte jussà, amb una torre quadrada al costat de la seva entrada, dedicat a la protecció i defensa."(http://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Montsoriu)

5 Kommentare

 • Foto von GERCA

  GERCA 22.04.2013

  Ich bin diesem Trail gefolgt  Mehr anzeigen

  M'he pres la llicència d'emprar la teva explicació de l'història del Castell.

 • cbalbastre 15.11.2017

  Ich bin diesem Trail gefolgt  Mehr anzeigen

  Un passeig magnífic per fer a la tardor.

 • Foto von bricocervi

  bricocervi 21.01.2018

  Ruta fàcil amb opcions per fer-la més assequible. Castell en reformes visitable i entorn típic de la zona. Els racons de Catalunya!!! Salut I sempre endavant!!!!

 • Foto von bricocervi

  bricocervi 21.01.2018

  Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

  Ruta fàcil amb opcions per fer-la més assequible. Castell en reformes visitable i entorn típic de la zona. Els racons de Catalunya!!! Salut I sempre endavant!!!!

 • Foto von Xrunning⛰

  Xrunning⛰ 22.01.2018

  Gràcies a tots pels comentaris i les valoracions! Salut!

Du kannst oder diesen Trail