Zeit  3 Stunden 28 Minuten

Koordinaten 1003

Hochgeladen 6. April 2016

Aufgezeichnet Januar 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   
-
-
120 m
81 m
0
3,4
6,7
13,45 km

angezeigt 2522 Mal, heruntergeladen 87 Mal

bei Sencelles, Islas Baleares (España)

(07/01/2015) Agradable passejada entre els pobles de Sencelles i Costitx, en el cor del Pla de Mallorca. Ens permet visitar els emblemàtics jaciments de: la Cova des Camp des Bisbe, el Talaiot de Son Fred i el Santuari de Son Corró.
Per visitar el talaiot de Binifat i les Talaies de Can Xim a Cas Canar, situats dins propietat privada, s'ha de concertar la visita amb l'Ajuntament de Sencelles al telèfon 971 872 016.
Tot l'itinerari discorre per carreteres rurals asfaltades.
El punt de partida es situa en la plaça d'Espanya de Sencelles, on trobarem un plafó informatiu de la ruta.
Des d'aquí ens adrecem cap al nord-est pel carrer d'Antoni Maura. Tot d'una arribem a un encreuament amb una creu (WP-01), on seguim pel carrer de la dreta que coincideix amb la carretera Ma-3121 que ens du fora del poble. Després d'un curt tram recta, arribem a una rotonda. Voltem a la dreta i, a pocs metres ens situem a la Cova des Camp des Bisbe (WP-02). Es tracta d’una cova d’enterrament col•lectiu del període Naviforme, el qual té els seus orígens cap a mitjans del segon mil•lenni abans de la nostra era (a.n.e.) i finalitzà a les darreries del mateix.
Retornem a la rotonda i seguim tot dret per la carretera del cementiri que desemboca a la carretera Ma-3120 Palma-Inca, on voltem a la dreta (WP-03). Avancem devers 500 m i l'abandonem per la dreta pel camí de Son Canyís (WP-04). Caminem per asfalt entre parets seques molt brutes de bardisses uns 600 m fins a una nova cruïlla, on voltem a la dreta (WP-05). A 170 m, girem a l'esquerra seguint les indicacions del talaiot. Continuem tot dret per camí de terra per arribar al talaiot de Son Fred (WP-06). Aquest majestuós edifici, de planta circular d’uns 12 metres de diàmetre, formava part d’un poblat.
Desfem les passes a l'anterior cruïlla, seguim un tram recte d'uns 500 metres, i a la nova intersecció, girem a la dreta pel camí de Montuïri (WP-07). Avancem sud-est fins arribar a la carretera Ma-3121 de Sencelles a Costitx, on voltem a l'esquerra (WP-08). Dirigim les passes cap a l'est per una carretera bastant transitada i sense voral, per tant convé caminar amb fila índia i fer via (mal camí passar-lo prest). A l'altura del Km 2,8, ens desviem a l'esquerra per un camí de terra que ens mena al santuari de Son Corró (WP-09). En aquest recinte religiós es van recuperar a finals del segle XIX els famosos Bous de Costitx, juntament amb altres objectes de bronze. Després de la visita, avancem per la carretera direcció al poble de Costitx i, abans d'arribar-hi, en la primera intersecció, ens desviem a la dreta (WP-10) i poc després a l'esquerra direcció a l'observatori (WP-11). Avancem devers 160 m i voltem a la dreta (WP-12). Seguim recte (casi sud) devers 1 Km fins arribar al llogaret de Son Vispó i tot d'una, les cases de Binifat on es troba el talaiot del mateix nom dins la propietat privada. El nostre itinerari continua casi oest pel camí dels Horts entre camps de conreu fins arribar al llogaret de Cas Canar, després de creuar la carretera Ma-3140 (WP-13). Seguim tot dret, ara pel camí des Campàs, una camí de carro asfaltat que discorre entre parets seques molt bonic. Després de caminar 1,5 Km, arribem a una nova cruïlla, on voltem a la dreta (WP-14). El camí torna a voltar a la dreta i tot seguit a l'esquerra i amb una tirada llarga ens mena de nou al poble de Sencelles (WP-15), donant per finalitzada aquesta bonica passejada.
Observacions: itinerari fàcil, amb poc desnivell, apta per a tothom. Tot ell discorre per camins i carreteres rurals asfaltades. Atenció al tram de carretera asfaltada comprés entre el (WP-08) i (WP-10) hi ha molt de trànsit i no hi ha voral.
Més informació d'aquest itinerari: Ajuntament de Sencelles

Veure l'àlbum de fotografies

2 Kommentare

 • Foto von Pouet685

  Pouet685 28.11.2016

  Ich bin diesem Trail gefolgt  Mehr anzeigen

  Magnífica excursión rompiendo moldes estando como estamos acostumbrados a recorrer montañas. Hermoso paseo contemplando los trigales dorados y visitando talaiots,...

 • jjaumegaia 01.12.2018

  Hem fet aquesta ruta, 6 persones de Sant Joan. Caminada molt agradable i dia explendit. Hem empleat unes 5 hores, visitant els talaiots i aturada per dinar a Cas Canar. El nostre contador ha marcat 16'400 kms

Du kannst oder diesen Trail