Fahrzeit  eine Stunde 27 Minuten

Zeit  2 Stunden 21 Minuten

Koordinaten 1069

Hochgeladen 13. September 2019

Aufgezeichnet September 2019

-
-
1.290 m
11 m
0
2,1
4,2
8,42 km

angezeigt 46 Mal, heruntergeladen 1 Mal

bei Cala San Vicente, Baleares (España)

Ruta 4 ornitològica Pollença
Punts al mar per error de GPS en entrar en una cova.

Passeig de natura per pista ample fins al revolt on es converteix en senders prou visibles.
Excel·lents vistes a la costa nord, visita a un parell de coves i als nius d'artilleria, record als presoners de guerra que varen construir la pista i força moviment d'ocells amb tallarols, merla blava, falcó de la reina, àguila calçada, gavians i aligot vesper en migració (la vàrem fer al setembre)

La ruta comença a la parada Cala Sant Vicenç del bus que ens ha dut des de Pollença, al mateix lloc hi ha un mirador sobre Cala Barques i aparcament per cotxes que deu estar petat a ple estiu. Restaurants i altres serveis molt a prop.
Del mirador estant per l'Avda del Cavall Bernat amunt i ben aviat a la dreta per escales cap a Ruiz de Alda i a la dreta per camí, ben aviat trobem la porta que es pot obrir i el monument a la memòria dels presos republicans que, per mantenir-se fidels a la democràcia i a la llibertat, foren obligats --entre 1937 i 1940-- a obrir camins com el que farem.

El camí, pista ampla, puja lleugerament i voreja el Pla de les Coves Blanques sense complicacions, una mica pedregós, travessa un parell de torrents amb ponts i aviat ens oferirà unes vistes espectaculars sobre la serra del Cavall Bernat, la Punta Topina i Punta Galera.

Després del revolt de 180º hi ha una cova artificial, havia de ser un polvorí i es pot visitar fàcilment amb el llum del mòbil.
Tot aquest camí de les coves Blanques el van fer els presoners republicans i ens porta fins a coves Blanques on es pensava instal·lar una bateria d'artilleria a la costa i els seus polvorins excavats dins la roca con els dos que hem visitat en aquesta excursioneta.

No es va arribar a muntar mai l'artilleria i tots els treballs forçats dels presos foren inútils a més de denigrants i injustos.

Després de la pista i el primer polvorí seguim per senders on ens vigilen les cabres, veiem els clots dels canons, pugem al cim de l'Àliga a gaudir de les vistes i la natura i retornem per un sender diferent per veure el segon polvorí.

L'itinerari permet diverses variant com allargar-lo fins a La Mola, acostar-se a cala Estremer o retornar sense camí per la Punta de Coves Blanques, el pont i el gorg, veieu aquest blog:

http://pepnos.blogspot.com/2015/11/cami-i-punta-de-les-coves-blanques.html
Parkplatz

Cala Barques

Aparcament i parada bus 345
Straßenkreuzung

Dreta escales

Straßenkreuzung

Dreta

Tür

Porta oberta

Aussichtspunkt

Camí dels presos

Brücke

Torrent Rotes Velles

Foto

Camí de ses Coves Blanques

Aussichtspunkt

Revolt

Höhle

Coves Blanques polvorí

Wildlife sighting

Cabres

Archaeological site

Niu d’artilleria

Straßenkreuzung

Esquerra

Foto

Foto

Gipfel

Puig de l’Àliga

Aussichtspunkt

Vistes

Höhle

Coves blanques

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail