-
-
66 m
4 m
0
2,9
5,9
11,78 km

angezeigt 445 Mal, heruntergeladen 13 Mal

bei San Juan, Canarias (España)

Vertrekpunt bij de kerk van Playa de San Juan (2017 afgebroken) waar zowel een taxistand-plaats als een bushalte is. In de directe omgeving is parkeerplaats. We lopen naar beneden (Calle Canarias) en komen uit bij de boulevard van Playa de San Juan. We laten de kade “links” liggen en lopen langs de kustweg. Aan het eind komen we in het “bungalow” gedeelte van San Juan waar een voetpad langs de kust loopt. Aan het eind van de bungalows kijken we op een appar-tementencomplex dat “schuin” op de zee gebouwd is. Ook daar loopt een breed pad langs de kust. De kust is heel rotsig.
Even voorbij het boulevard-gedeelte van San Juan wordt de weg “versperd” door de nieuwe haven bij Fonsalia waar reeds druk aan gewerkt wordt. Deze haven gaat een deel van de functie van de haven van Los Cristianos overnemen. Daarvoor komt een nieuwe aansluiting met de TF-1. Ook aan deze “afslag” van de weg wordt druk gewerkt. We hebben daar een klein rondje ge-lopen en zijn weer uitgekomen op de “kustweg”. Langs de gehele route staan hui-zen/appartementen zeer dicht bij de kustlijn. Nu is dat is (gelukkig) niet meer toegestaan. Ook kassen staan bijna op het “randje”. Bij het begin van de boulevard bij Alcalá is een restaurant waar de koffie goed is. Alcalá heeft ook een vrij lange boulevard waar het gemakkelijk en goed lopen is. Bij het “tweede” gedeelte van de boulevard, even voorbij Alcalá, is een groot complex gebouwd. Even voorbij de boulevard van Alcalá komt een tweede “hindernis”.
Het pad is op twee plaatsen “afgebroken” en omdat de bebouwing (te) dicht bij de kust staat moet even over de rotsen gelopen worden. Normaal is dat geen probleem maar bij vloed en een wilde zee is het niet zeker of passeren ook mogelijk is. Na korte tijd komen we op een 4x4 pad dat naar Playa Arena leidt. Kamperen is uitdrukkelijk verboden maar toch staan er campers! In het weekend schijnt het hier heel druk te zijn. Net voor Playa Arena staat ook een oven zoals in Playa de San Juan maar dan wat kleiner. In Playa Arena komen we eerst op de strandpromenade die “overgaat” in een weg. Bij de Calle La Sirena gaan we linksaf een heel smal straatje in (Calle El Fuente) en lopen onderlangs naar het strandje van Puerto Santiago.
Bij vloed en wilde zee “controleren” of deze onderdoorgang genomen kan worden. Anders even rechtdoor lopen, de Calle Augustín León Gonsález in, en daarna naar “beneden” naar het strand in nabijheid waypoint PuertoSant.
Daarna komen we op een fraai wandelpad langs de kust rondom het complex Barceló Santiago met aan het eind een fraai uitzicht op de rotsen van Los Gigantes. We zijn nu op de grens van Los Gigantes waar ook een zeezwembad is zoals een bord aangeeft. Ook is er een “passage” naar Los Gigantes. Maar wat wel meer gebeurd is dit tegelijk ook het “laatste” bord, voor zover onze waarneming gaat. Bij de T-kruising van de Calle El Hibisco is rechtsaf op ca. 60 meter af-stand de bushalte (waypoint BusLosGigantes) en linksaf kunnen we naar de haven van Los Gigantes.
Zeker de moeite waard om daar een kijkje te nemen!
Haltestelle

BusLosGigantes

04-DEC-10 4:44:06PM
Waypoint

LosGigantes

Acantilado de Los Gigantes
Sakralbau

PlSanJuan

14-FEB-08 2:48:50PM
Waypoint

PuertoSant

08-FEB-11 3:40:34PM

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail