-
-
1.440 m
-22 m
0
4,4
8,7
17,47 km

angezeigt 48 Mal, heruntergeladen 1 Mal

bei Sabinosa, Canarias (España)

Om half tien op pad. Een zware wandeling, we gaan de klif omhoog en weer omlaag naar Frontera. Eerst moeten we vanuit het hotel terug naar Sabinosa. Vervolgens in het dorp glooiend omhoog de berg op. Opnieuw is dit een mooi begroeid pad. Gestaag gaat het door tot op 700m. Daar loopt het pad enige tijd horizontaal langs de berg. We komen op een weggetje dat we al snel weer verlaten. Omhoog door een mos-aan-de-bomen-bos. Op 1200m komen we even in open terrein (wind) maar al snel lopen we een mooi bos in. Dan nog wat smalle paden om uiteindelijk op 1400m op het pad naar de top te komen. We besluiten om vandaag onderlangs te gaan (het is koud en er staat nog steeds een harde wind). Hier kom je op de grote weg die later aansluit bij de geplande route. Dan denken we nog even door te lopen naar de plek waar de afdeling begint. Dit stuk GR131 loopt over een kaal stuk berg waar de wind vol op staat: mist en kou. Snel verder. Aan het eind een doorsteekje die wel op de kaart staat maar waar we in eerste instantie langs lopen. Leuk stukje door mosrijke bomen en uitkomend op een gruishelling. Hier moonwalken we naar beneden totdat we weer op het pad komen. Nu gaat de afdaling goed beginnen. We moeten vanaf hier ruim 1000m afdalen tot Frontera. Ook dit pad loopt door het bos. Geen geplaveide stukken en het loopt prima. Maar wat is dat lang. Uiteindelijk zijn we blij om in het dorp aan te komen. Vlak voor het dorp nog weer een stukje omhoog en dan naar rechts, doorlopen tot aan de hoofdstraat. 1700 hoogtemeters staan er op de teller. Gezegd moet worden dat de meters omhoog makkelijker gingen dan dit omlaag.

We overnachten in Appartamentos Jucar. Vanavond blijken alle restaurants gesloten (kerstavond) dus dat wordt weer koken. Dat is wel een nadeel van El Hierro, het is het werkelijk niet toeristisch. We kwamen zowaar vandaag een wandelaar tegen, maar dat is uitzonderlijk. Dus ook buitenlands eten zul je hier niet vinden (behalve de eeuwige pizzeria’s). Morgen nog één keer de klif op een dan is het wel genoeg ;-)

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail