Zeit  2 Stunden 25 Minuten

Koordinaten 1072

Hochgeladen 24. Januar 2016

Aufgezeichnet Januar 2016

-
-
294 m
-22 m
0
1,7
3,4
6,86 km

angezeigt 348 Mal, heruntergeladen 17 Mal

bei Bosquerós, Catalunya (España)

Ruta senzilla que porta a la serra de Mont-roig on es pot visitar un seguit de búnquers i el malmès castell de Mont-roig, antigament un sentinella de gran part del nord de l'Alt Empordà. Per començar la caminada cal anar per la GI-502 de la N-II a Darnius i aturar-se en un trencant a mà esquerra al quilòmetre 2,8 aproximadament, està indicat, però només en sentit N-II. Hi ha espai per deixar el cotxe.

Per començar s'agafa la pista que apareix al davant i en pocs moments es gira a l'esquerra (per la dreta serà per on s'acaba la sortida). Després d'aquest trencant, cal tornar a a girar a la dreta en els dos trencants posteriors i finalment, en el que fa tres, girar a l'esquerra. Per aquí es voreja la cara nord de la serra, es passa pel costat d'un búnquer cilíndric i finalment es passa un coll al vessant sud. Es continua la pista i al final es troba un gran búnquer d'observació.

Per accerdir-hi cal arribar ben bé al final de la pista, on hi ha una construcció de pedra seca molt ruïnosa. A l'esquerra es va a un mirador i a la dreta, amb una mica de baixada, hi ha dos accessos a aquest búnquer, que té uns passadissos foscos, amb escales i giragonses. Cal portar llanterna. El track també visita la carena, fins al vèrtex geodèsic.

Es torna per la pista per on s'ha vingut fins al collet, en aquest punt es gira a l'esquerra per un corriol que va de baixada, fins que remunta en un petit tram molt pendent. S'arriba a una pista amb el castell de Mont-roig al davant, val molt la pena visitar-lo.

Del castell, cal parar molta atenció amb les mines que hi ha a les roques que el sustenten, que són bastant fondes i perilloses, així com els munts de runes i enderrocs que hi ha. El castell va servir fins la Guerra Gran (1793-1795), quan fou destruït amb una explosió, d'aquí que es puguin veure grans fragments de mur caiguts. També es pot visitar un búnquer construït durant la postguerra que es conserva en bon estat al costat oest del castell, que és on hi ha l'accés.

Per baixar, cal desfer un tram del camí que s'ha fet servir per arribar a dalt del castell amb forta baixada i que té una bona visió del castell. A pocs metres, s'ha de girar a la dreta en una baixada pronunciada i amb un camí en molt mal estat.

Després de la baixada, s'arriba al mas Rejol i es gira cap al nord, se segueix el GR-2 en paral·lel a la carretera i la vall del Ricardell, però per un camí sense asfaltar molt interessant per la quantitat de búnquers que hi ha al peu, però també a l'interior de la muntanya. Aquests búnquers són resultats d'aquells deliris antiinvasionistes que provocaven que primer es gastessin els diners per fer-los que no pas per alimentar la població.

Es continua per aquest camí, fins pràcticament al final de la sortida, quan en un trencall s'ha d'anar a la dreta i deixar el GR. No està indicat, però no és gens complicat, només cal fixar-se en el track. En pocs moments després d'aquest darrer trencall, s'arriba de nou al cotxe.

Qualifico la ruta com a fàcil perquè no és massa llarga i, tot i que hi ha algunes rampes que pugen una mica, són curtes i de bon fer. Pel que fa a l'orientació, els camins són ben visibles i si se segueix el track no hi ha problemes.

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail