-
-
657 m
323 m
0
5,4
11
21,67 km

angezeigt 1389 Mal, heruntergeladen 33 Mal

bei Santa Creu dels Juglars, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que esta al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Picasa que te les fotos de l'excursió.

Sortida de Santa Creu de Jutglar. Arribada: Avinyó.

Aquest recorregut és el del camí ramader i de transhumància, està senyalitzat amb pintura groga. També té pals indicatius en les cruïlles.

Sortirem per el darrera de l'església de Santa Creu i agafarem la pista. A pocs metres trobem la cruïlla del camí ramader que va a Prats de Lluçanès. Nosaltres seguirem per la pista que marxa al sud i que ens portarà al Coll de l' Arç, en la carretera B-432, tot passant per el Serrat de la Dona Morta, el Passant dels Traginers i les granges de la Sala. Aquesta pista no té senyalització de pintura, però si de BTT.

En arribar a la carretera la seguirem un petit tros en direcció al sud-est i a pocs metres trobem una cruïlla de dues pistes per la cara sud. Anirem per la que puja (a partir d'aquí sempre senyalització de pintura groga fins a Avinyó) i passa pel costat de la Caseta del Coll de l'Arç (turisme rural).

Un cop passat la caseta trobarem el camí és força fressat, no té cap dificultat i està ben senyalitzat, ens portarà al Serrat dels Tres Hereus, a la Ramada Encantada i a la Creu Moixó. Més endavant trobarem una cruïlla de camins ramaders.
Despreciarem el camí dels 400 anys que va a la Torre d' Oristà i seguirem per el que venim (Camí Central) que marxa en direcció al sud-oest i que ens portarà a trobar un pal de la llum. Seguirem per el caire de la muntanya tot passant per la Remolta de les Gatoses i arribarem al centre de comunicacions.
Continuarem en direcció al sud-oest per arribar a trobar la pista forestal en el Collet de la Cirera. Creuarem la pista i anirem com uns 5-10 metres per la pista que marxa al sud per pujar al caire de la muntanya i anirem per tot el serrat de la Cirera i també per el Serrat de Sant Joan tot passant per la Pleta de Salelles.
Seguirem per el Serrat de Sant Joan i arribarem al Pla de Puigsaulens. Baixarem a trobar una pista forestal que seguirem tot creuant el Riu Bassi en direcció al sud-oest. Més amunt passarem per el costat de les granges de la Farigola i arribarem al veïnat del Carrer de Gafarró on agafarem el camí que ens pujarà a Sant Feliu Sasserra.
Un cop visitat baixarem a trobar la carretera, la creuarem i agafarem una pista que ens baixarà a trobar de nou el camí ramader que seguirem. Passarem per el costat de Can Raleta i anirem a trobar la carretera que va a Avinyó. La seguirem en direcció al sud-oest fins trobar un revolt on la carretera gira de sentit sud a sentit sud-oest. Aquí per la cara sud marxa una pista que seguirem i que ens portarà a passar per el costat de la casa del Coll de Bassa.
Uns metres més endavant trobem una cruïlla, continuarem per la pista que puja a trobar unes granges, les voltarem per la cara oest i en arribar al caire deixarem la pista i agafarem el camí que ens puja al Serral de Call Lligó i continua al sud per la carena.
Passarem per el costat de les cases del Borró, els Andreus, el Boscàs i arribarem al pla de la casa de l' Oliva. Aquí deixarem la pista i agafarem un camí (pal indicatiu) que marxa al sud-oest. El camí que seguirem des d'aquest punt fins trobar la Parada del Pla de l'Oliva (l'indicador d'aquest pla no està ben situat: el pla el trobareu més endavant i és inconfundible) és molt bonic conservant les velles parets a banda i banda del camí.
Més endavant trobarem una cruïlla de pistes. Deixarem momentàniament el camí ramader i anirem per la pista que marxa més al sud-oest per anar a veure la Torre dels Soldats. Retornarem enrere i seguirem de nou al camí ramader que ens portarà a trobar una gran bassa d'aigua.
Seguirem baixant per la pista i passarem per el costat d'unes granges per arribar a les envistes d'Avinyó. Baixarem a trobar el Pont Romànic, el creuarem i pujarem a Avinyó.

Aquest camí de transhumància i ramader tenia continuïtat fins als monestirs de Santes Creus i Poblet, baixant des de la muntanya del Puigmal.

Tambe podeu veure: Camí de Transhumància i Ramader, 3ª Etapa (Sta.Maria de les Llosses-Alpens-Sta.Eulàlia de Puig-Oriol-Sta. Creu de Joglars)
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1271073

Cartografia: Editorial Alpina, mapa Lluçanès i també Institut cartogràfic de Catalunya.

També podeu veure tot el recorregut a:

Camí Ramader i de Transhumància (Pla d' Anyella-Coll de Merolla-Sta. Maria de les Llosses-Sta. Creu de Joglars-Avinyó)

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11189114

Mehr anzeigen external

Waypoint

la Sala

Waypoint

Coll de l' Arç

Waypoint

Serrat dels Tres Hereus

Waypoint

Ramada Encantada

Waypoint

Creu Moixò

Waypoint

Cruïlla de la Torre d' Oristà

Waypoint

caseta de Comunicacions

Waypoint

coll de la Cirera

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Pleta de Salelles

Waypoint

Pla de Puigsaulens

Waypoint

Riu Bassí

Waypoint

Masia

Waypoint

la Farigola

Waypoint

Cruïlla Sant Feliu

Waypoint

Oratori

Waypoint

Deixar Carretera

Waypoint

Coll de Bassa (cruïlla)

Waypoint

Serral de Coll Lligó

Waypoint

el Borro

Waypoint

els Andreus

Waypoint

el Boscàs

Waypoint

Cruïlla de l' Oliva

Waypoint

Parada Pla de l' Oliva

Waypoint

Torre dels Soldats

Waypoint

Bassa d' Aigua

Waypoint

Sant Feliu

Waypoint

Santa Creu

Waypoint

Pont Romanic

1 comment

  • Foto von Quim Sangrà

    Quim Sangrà 01.10.2018

    Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

    He fet el Camí invers (Avinyó-Santa Eulàlia de Puig-oriol) com a etapa d'un pelegrinatge de Montserrat a Núria. El Camí Ramader és una delícia, pel traçat, pel valor patrimonial i pels paisatges que travessa. El tram més proper a Avinyó, amb tota la carrerada recuperada i restaurada és una joia de la nostra cultura ramadera i popular i és com fer ruta per un jardí. Només donaria un toc d'alerta a la part entre el Bassí i el Collet de l'Arç. Un Camí de llarg recorregut i senyalitzat com aquest no pot "desaparèixer entre el arbres" cal cercar una millor senyalització i un traçat més adient sense desvirtuar la carrerada. Tot el tram de la carena fins a l'Arç és massa dur i poc senyalitzat per a una ruta de llarg recorregut, mentre a mà dreta circulen pistes i camins que podrien fer més raonable aquest tam del camí. Jo -carregat- vaig perdre prop de tres hores en un tram que no arriba als 4 km. És un suggeriment que no pretèn desmeréixer en absolut la totalitat del Camí, sinó fer-lo encara més atractiu i agradable.

Du kannst oder diesen Trail