Zeit  2 Stunden 57 Minuten

Koordinaten 650

Hochgeladen 11. März 2018

Aufgezeichnet März 2018

-
-
224 m
138 m
0
1,6
3,2
6,33 km

angezeigt 388 Mal, heruntergeladen 17 Mal

bei Castellitx, Baleares (España)

Passejada molt senzilla i també interessant per terres d'Algaida a la zona de Castellitx.. Un dels principals motius és la visita al Talaiot de Son Coll.
Feim una ruta circular que parteix de davant s'Ermita i agafant la carretera que du a Binicomprat però deixarem l'asfalt a uns 900 metres de Castellitx on agafarem un desviament a ma dreta per un camí d'herba que acaba just davant una propietat anomenada Can Tomàs; si trobam obert convé demanar permís per passar dins les seves terres; noltros no trobarem ningú i com tampoc en tota la caminada trobarem cap prohibició de pas anàrem això si, respectant l'entorn i sense fer renou, per aquelles contrades en direcció a Son Coll, tot per camins rurals.
A Son Coll visitam el seu Talaiot de planta circular i després vorejarem ses cases que donen nom al lloc i retornarem al punt de partida.
Una vegada desviats de la carretera a la dreta per un camí amb bastant herba, com una estora verda, arribarem a ses cases de Can Tomàs, recordau que és una finca privada i cal demanar permís per fer aquest tram de recorregut, en cas contrari convé seguir per la carretera i girar al camí següent a la dreta fins a la intersecció que està marcada posteriorment.
Aquí passam d'una finca a un altra
Trobam el camí de terra i agafam a la dreta
Agafam la carretera asfaltada a la dreta. Passarem per damun una siquia i el primer camí de terra a la dreta deixam l'asfalt.
Tram del camí que conserva l'antic empedrat
Seguim dret
Construit amb grans pedres calcareas i forma irregular, encaixades entre elles. La part posterior té un anexa de construcció contemporanea. Té planta circular.
Per tal de no passar per davant ses cases de sa possessió actualment han desviat el camí per un costat
Seguim per el camí de la dreta i que acaba en una petita pendent
Petita església del segle XIII, de les primeres que es construïren a l’illa després de la conquesta del rei Jaume I

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail