Herunterladen

Entfernung

9,8 km

Höhengewinn

309 m

Schwierigkeitsgrad

Mäßig

Höhenverlust

313 m

Max. Höhe

345 m

Trailrank

41 3,9

Min. Höhe

213 m

Trail Typ

Rundkurs
 • Foto von Consdorf - Mullerthal
 • Foto von Consdorf - Mullerthal
 • Foto von Brug
 • Foto von Rotstrap

Zeit

3 Stunden 11 Minuten

Koordinaten

485

Hochgeladen

29. August 2011

Aufgezeichnet

August 2011
 • Bewertung

   
 • Informationen

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   

Wettervorhersage

Eine gute Hilfe bei der Auswahl der richtigen Outdoor-Ausrüstung und Kleidung!

Wikiloc Premium Holen Upgrade durchführen, um Werbung zu entfernen
Wettervorhersage Wettervorhersage
Klatsche als Erster
12 Kommentare
 
Teilen
-
-
345 m
213 m
9,8 km

angezeigt 12761 Mal, heruntergeladen 544 Mal

bei Consdorf, Grevenmacher (Luxembourg)

Stevige wandeling op 28/08/2011 door de bossen tussen Consdorf en Mullerthal, waar er door erosie talrijke spectaculaire rotspartijen en kloven ontstaan zijn. Mullerthal tour 2, bewegwijzerd met blauwe vlag-symbooltjes (niet overal goed zichtbaar)
-----
Randonnée ferme à travers les bois entre Consdorf et du Mullerthal, où l'érosion a créé de nombreuses falaises et gorges spectaculaires. Mullerthal tour 2, marqués avec symboles de drapeaux bleu (pas toujours bien visible)
-----
Mittelschwere Spaziergang am 28/08/2011 durch den Wald zwischen Consdorf und Müllerthal, wo durch Erosion zahlreiche spektakuläre Klippen und Schluchten geschaffen wurden. Mullerthal Tour 2, markiert mit blauen Flaggen Symbole (nicht immer gut sichtbar).
Foto

Brug

 • Foto von Brug
De Schiessentumpel is een klein schilderachtige waterval nabij het dorpje Mullertal. Le Schiessentumpel est une petite cascade pittoresque pres de Mullerthal. Der Schiessentumpel ist ein kleiner malerischer Wasserfall in die Naehe von Dorf Mullertal.
Parkplatz

Parking

Parkplatz
Foto

Rotstrap

 • Foto von Rotstrap
Treppe

12 Kommentare

 • Willie Willie 07.01.2013

  Luc,
  Ik heb deze wandeling bekeken omdat ik deze streek wil bezoeken eind mei.
  Persoonlijk vind ik dat er zo weinig "paden" getekend zijn op mijn TopBelux kaart.
  Met welke kaart werkt u in uw GPS.
  Bestaat er een kaart die beter gedetaieerd is alleen van de provincie Lux.
  Alvast bedankt voor een antwoord.
  mvg,

  Wilfried.

 • Foto von LucT

  LucT 08.01.2013

  Wilfried,
  Wat België en vooral Vlaanderen betreft, vind ik de Garmin Topo Belux wel OK maar voor Luxemburg ontbreken er inderdaad veel paden (en de recentere Garmin Topo BeNeLux is niet beter).
  Naast de Garminkaart heb ik ook nog (gratis) OSM-kaarten op mijn GPS. Voor o.a. Luxemburg zijn die gedetailleerder en geven ook extra info zoals parkings en horeca. Voor hoogtelijnen en reliëf zijn de Garminkaarten dan weer beter.

  Als je In Wikiloc rechtsbovenaan op de kaart van de track op "Meer kaarten" klikt en "Open StreetMap" (OSM) kiest en inzoomt, dan zie je dat er heel wat meer paden op OSM staan dan op de Garminkaart.

  De OSM-kaarten zijn gratis te downloaden, o.a. op http://garmin.openstreetmap.nl/

  Kies daar als map type "Generic Routable", als TYP file 'Mapnik', als country kies je 'Belgium' in de kolom Europe en ook nog 'Enable manual tile selection' aanvinken zodat je op de kaart nog wat extra gebieden (tiles) kunt aanduiden. (De rest van Luxemburg en wat grensgebieden, bijvoorbeeld. In theorie zou je heel Europa kunnen kiezen, maar dat wordt groot en vertraagt je GPS). Vul je e-mail adres in en klik op 'Build my map'. Na een kwartiertje krijg je dan een mail met de link waarop je de kaart kunt downloaden. Voor een Windows PC download je "osm_generic_windows.exe" dat je opent om de kaart te installeren in Mapsource (en Basecamp).

  Verander tijdens de installatie liefst de naam 'generic routable' in iets betekenisvol (bvb. OSM BeLux). In

  Basecamp/Mapsource blijft dan wel nog 'Generic Routable' staan en dat kan je wijzigen met bv. het zeer nuttige en gratis programma 'JaVaWa GMTK' (bij http://www.javawa.nl/gmtk.html te downloaden). Als je de namen niet zou aanpassen werkt het ook, maar dan wordt je OSM-kaart in Mapsource/Basecamp overschreven als je later de OSM-kaart van een ander ander land zou downloaden en installeren.

  Succes ermee en veel wandelplezier in het Mullerthal!

 • seb1401 12.11.2013

  Ich bin diesem Trail gefolgt  Mehr anzeigen

  La randonnée balisé est plus courte

 • Foto von LucT

  LucT 20.11.2013

  Merci pour vos commentaires. Est-ce-que la différence est très grand?
  Peut-être le sentier balisé est un peu modifié depuis 2011?
  Mais d'un autre côté, je me souviens qu'au début de la promenade nous avons marché effectivement quelques centaines de mètres sans aucun signage et à Mullerthal nous avons quitté la piste pour trouver quelque chose à boire, mais je suppose que la différence avec le sentier balisé ne dépasse pas un demi-kilomètre.

 • renateK 23.11.2013

  Een prachtige wandeling, waarbij we door tijdsgebrek enkel de eerste 5 km gedaan hebben. We eindigden bij de bushalte "Schiessentümpel". Daar pakten we de bus, die ons snel terug naar het beginpunt bracht.
  Jammer dat we de gehele wandeling niet konden uitlopen, het is er prachtig. Maar niet te onderschatten. Wij hadden voor die 5 km 2 1/2 uur nodig!!!!

  Super Wanderung. Wir mussten allerdings nach 5 km bei der Bushaltestelle "Schiessentümpel" aufhören. dort haben wir den Bus genommen, der uns schnell zum Wanderparkplatz zurückbrachte.

 • renateK 25.11.2013

  PS: dat we zolang nodig hadden, lag vooral aan onze vermoeide spieren. De dag voordien hadden we 16 km, inclusief de Teufelsschlucht, gedaan en dat voelden we.

 • Foto von demonfish

  demonfish 31.12.2013

  Ich bin diesem Trail gefolgt  Mehr anzeigen

  Nice hike for the family. Great scenery and plenty of rocks for the kids to clamber on.

 • Foto von LucT

  LucT 14.01.2014

  Toevoeging aan mijn uitleg hierboven over het gebruik van OSM-kaarten: kijk ook eens naar http://www.freizeitkarte-osm.de/en/index.html. Het "Freizeit"-project maakt van de OSM kaarten een versie die zeer geschikt is voor wandelaares en fietsers. Er staan ook hoogtelijnen op en de installatie is veel gemakkelijker dan via hogergenoemde Openstreetmap-site. Gewoon downloaden voor Basecamp of voor SD-card en eenvoudig installeren.

 • Foto von Surcouf62

  Surcouf62 14.10.2014

  Ich bin diesem Trail gefolgt  Mehr anzeigen

  Très belle promenade dans en endroit surprenant...

 • Moselle 10.11.2014

  Ich bin diesem Trail gefolgt  Mehr anzeigen

  glisse un peu en cette période humide et feuille

 • Peter Mortelmans 31.12.2016

  Ich bin diesem Trail gefolgt  Mehr anzeigen

  Prachtige wandeling. De rotsformaties waar je tussen smalle kloven kunt lopen, maken het ook voor kinderen heel aantrekkelijk.

 • Foto von Martijn Smale

  Martijn Smale 05.08.2020

  Heel mooi 😍👌🏽👍

Du kannst oder diesen Trail