• Foto von Echternach
  • Foto von Echternach
  • Foto von Echternach
  • Foto von Echternach
  • Foto von Echternach
  • Foto von Echternach

Schwierigkeitsgrad   Leicht

Zeit  2 Stunden 7 Minuten

Koordinaten 736

Uploaded 31. Juli 2017

Recorded Juli 2017

-
-
246 m
199 m
0
2,0
4,0
7,96 km

angezeigt 34 Mal, heruntergeladen 0 Mal

bei Echternacherbrück, Rheinland-Pfalz (Deutschland)

Op maandag 31 juli vertrokken we weer uit Leisel terug naar huis en besloten we via Luxemburg terug te rijden en daar eerst bij de oudste stad van Luxemburg, Echternach, nog een wandeling te gaan doen.

Rond 09:45 parkeerden we de auto op de parkeerplaats naast het park en de Abbey of Echternach. Vanaf hier wandelden we richting het centrum van de stad en voorbij de kerk sloegen we linksaf. Na meerdere keren linksaf en rechtsaf te zijn gegaan, wandelden we een kilometer na ons vertrek langs volkstuintjes. Dit pad volgden we zo'n 500 meter waarna we via een klein stroompje verder liepen richting het meer van Echternach.

Na 2 km kwamen we bij het meer van Echternach aan en liepen we naar links langs het meer. We hadden weer een heerlijk zonnetje en mooi zicht op de heuvels rond het meer.

We liepen zo'n 2,4 km rondom het meer waarna we langs de grote parkeerplaats linksaf sloegen om verder de route te volgen die we van Wikiloc hadden gehaald.

Echter liep deze route voornamelijk verder over asfalt en aangezien het al flink warm was, besloten we dat niet te volgen met onze hond. We liepen daarom via de doorgaande weg Echternach weer binnen richting het centrum.

Na nog een rondje door het mooie oude centrum en een stukje door het park kwamen we na een kleine 8 km weer terug bij de auto.

Het was een mooie afsluiting van ons weekendje Duitsland en zeker de moeite waard om eens te gaan bezoeken.

Voor een uitgebreider verslag met vele mooie foto's, klik op onderstaande link

View more external

Kommentare

    You can or this trail