Zeit  5 Stunden 28 Minuten

Koordinaten 2875

Hochgeladen 15. September 2016

Aufgezeichnet September 2016

-
-
1.558 m
908 m
0
3,3
6,5
13,05 km

angezeigt 1205 Mal, heruntergeladen 47 Mal

bei Gombrèn, Catalunya (España)

Santuari de Montgrony.-

Aquest Santuari del S. XIV, es troba en un petit replà de la serralada, a uns 1.400 metres d'alçada, sota d'una enorme penya que cau a pic al seu damunt. Per una estreta i costeruda escala s'arriba a la petita ermita, literalment excavada a la roca de la muntanya, en el interior de la qual hi ha la imatge de color negre de la Mare de Déu de Montgrony.


Llegenda del cavaller Otger Cataló.-

En aquesta petita ermita, es situa la llegenda de Otger Cataló, personatge fabulós, imaginat per explicar l'origen del mot català i donar precedents a la reconquesta catalana abans de la intervenció franca.

Aquest cavaller, malferit per l’escomesa sarraïna durant la invasió d’aquestes valls pirinenques, va sobreviure amagat a la muntanya, acompanyat d’un fidel gos gànguil, que li llepava les ferides per guarir-lo i menjant fruites silvestres i la llet d’una ovella. Va passar el temps i un cop guarit de les seves ferides, va agafar i bufar la seva banya de caça, que va ressonar per valls i muntanyes, convocant als seus homes a la lluita.

El gos gànguil, sentint la crida del seu amo, “la Crida de l'Otger Cataló”, va sortir corrents fins que va trobar un home al que li va fer entendre que el seu amo el necessitava. En arribar en presència d'Otger Cataló, aquest li va demanar que anés a comunicar als catalans, que ja era arribat el moment de tornar a lluitar i recuperar les terres arrabassades pels sarraïns.

Nou cavallers de nou llocs diferents, varen acudir a la seva crida i se’ls coneix com "Els 9 Cavallers de la Terra" o també "Els 9 Barons de la Fama", els seus noms són: Cervelló, Erill, Ribelles, Montcada, Cervera, Pinós, Anglesola, Alemany i Mataplana. Otger Cataló els va conjurar a lluitar fins a la mort per la terra que els havia vist néixer per alliberar-la del poder de la "mitja lluna" sarraïna que els havia imposat una cultura diferent de la que era la seva fe i el sentit de la seva vida.

Els nou cavallers van creuar les seves espases, jurant davant l'altar de la verge negra complir la seva paraula, i van partir cap al combat, cadascú a un lloc diferent, aconseguint tots la victòria, però Otger Cataló va resultar ferit de mort i abans de morir, va ordenà que el seu escut portés com a ornat, el símbol del gos gànguil, amb agraïment a la seva lleialtat.
Parkplatz

Sortida i arribada - Gombrèn

Sakralbau

Oratori de Sant Francesc

Sakralbau

La Creueta

La Creu està trencada
Sakralbau

Santuari de la Mare de Déu de Montgrony

Sakralbau

Sant Pere de Montgrony

Waypoint

El Malpàs

Schutzhütte

Refugi de les Planelles

Höhle

Forat de Sant Ou

Gebirgspass

Coll Roig

Aussichtspunkt

Miradors i cingles de la Serra de Sant Pere

Wasserstelle

Font de la Mare de Déu

Gebirgspass

wpt013 Coll de Pardinella

Gebirgspass

Collet de Jubilars

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail