Fahrzeit  2 Stunden 52 Minuten

Zeit  4 Stunden 54 Minuten

Koordinaten 2009

Hochgeladen 25. Januar 2018

Aufgezeichnet Januar 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   
-
-
1.095 m
600 m
0
2,9
5,9
11,72 km

angezeigt 874 Mal, heruntergeladen 37 Mal

bei la Vajol, Catalunya (España)

Situats a la Jonquera a la rotonda al final del poble, agafem la carretera GI 500 fins Agullana, aquí seguim per la GI 501 fins a La Vajol per continuar per la GI 505 que porta al Coll de La Manrrella. Aparquem els cotxes passat el restaurant Manrrella en el trencant (a l'esquerra) del camí/pista que va de Can Barris al Coll del Lli. Comencem la caminada seguint aquest sender que ens porta al Coll del Lli. Una vegada assolit el coll, seguin per l'esquerra, passem per Pla de la Pastera i Coll de la Gàbia. Aquí, trobem un cartell que ens indica que per l'esquerra i en pocs metres es pot anar a veure el castell de Cabrera. No podem deixar de visitar-lo. Una vegada gaudit de les espectaculars vistes que ens ofereix el seu entorn, desfem el tram fins al coll abans mencionat i continuem amunt per el mateix camí/pista tot passant per el Coll de la Biga i el Coll de les Cordes (on hi trobem un monument als exiliats i un pas Canadenc). Continuem amunt fins que trobem un cartell que ens informa del GR que puja de Maçanet de Cabrenys i va a les Salines tot creuant el camí/pista. Just aquí, ens desviem per la dreta seguint aquest GR que ens porta a creuar la riera de les Salines i ens arriba al Santuari de la Mare de Déu de les Salines. Una vegada haver esmorzat (a la font de les Salines), visitat el Santuari, la font de la Cova, i la cova de les Salines, fem la tornada per la pista de Maçanet de Cabrenys a les Salines fins que trobem l'encreuament que per la dreta amunt va al repetidor i per la dreta avall a Maçanet de Cabrenys.Nosaltres en aquest punt, ens desviem per l'esquerra avall i, tot desfent un tram camí que hem fet el matí, arribar a on tenim els cotxes (passant per el Coll del Lli visitem el monument als exiliats ja que el matí no ho havíem fet).
Parkplatz

Aparcament.

Aparquem just al començament del camí de Can Barris al Coll del Lli.
Information

Mas del Lli.

Straßenkreuzung

Seguim per l'esquerra.

Burg

Panoràmica del Castell de Cabrera.

Straßenkreuzung

Continuem per l'esquerra i anem a veure el Castell de Cabrera.

Information

Monument als exiliats al Coll de la Biga.

Monument dedicat a tots el exiliats que passaren per aquest Coll per anar a França.
Straßenkreuzung

Seguim per la dreta.

Fluss

Riera de les Salines.

Wasserstelle

Font de les Salines.

Sakralbau

Mare de Déu de les Salines.

La Mare de Déu de les Salines és un santuari a migdia del puig de les Salines, a l'extrem nord del terme municipal de Maçanet de Cabrenys, a 15 Km. del nucli urbà. La capella o ermita és esmentada ja el 1279. Durant les lluites de religió franceses, un grup d'hugonots ( membres de l'església protestant reformada de França ) assassinaren a l'ermità i feren destrosses tot trossejant la Verge. El 1640 fou esculpida una nova imatge, d'alabastre. L' antiga casa de l'ermità i l'hostatgeria funciona a l'estiu i part dels edificis són destinats a refugi del Centre Excursionista Empordanès de Figueres. El veïnat de les Salines de masies disperses es troba als vessants de la muntanya amb una població aproximada de 40 veïns.
Wasserstelle

Anem a veure la font i la Cova de les Salines.

Straßenkreuzung

Continuem recta.

Straßenkreuzung

Seguim per l'esquerra.

Straßenkreuzung

Continuem per l'esquerra per anar a visitar el Coll del Lli.

Per aquest coll muntanyós camí de les Illes ( Morellàs i les Illes ), van fugir centenars de civils i militars, entre els quals es compten els màxims representants de les institucions republicanes, el president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys , el president del govern Basc, Jose Antonio de Aguirre, el president de la República, Manuel Azaña, i el president de les Corts, Diego Martínez Barrio. Bona part d'aquestes personalitats no va tornar mai més a la seva terra d'origen.

2 Kommentare

 • Foto von arimanyjoan

  arimanyjoan 29.08.2019

  Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

  Una ruta amb molta historia recent!

 • Foto von Lacoromina

  Lacoromina 29.08.2019

  Gràcies pels teus comentaris arimanyjoan

Du kannst oder diesen Trail