Zeit  2 Stunden 42 Minuten

Koordinaten 703

Hochgeladen 15. Mai 2015

Aufgezeichnet Mai 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   
-
-
8 m
-20 m
0
2,6
5,3
10,51 km

angezeigt 703 Mal, heruntergeladen 9 Mal

bei Ooltgensplaat, Zuid-Holland (Nederland)

Ooltgensplaat is een zogenaamd kerkringdorp, met aan de ene kant een haven en het havenkanaal naar het Volkerak en aan de andere kant een kerk uit 1847. Deze kerk is gebouwd op de fundamenten van twee voorgaande kerken.
Het Oude Raadhuis, met uitzicht op de haven van Ooltgensplaat, is het oudste pand in zijn soort van Goeree-Overflakkee. Het stamt uit 1616.
Tevens bevindt zich bij Ooltgensplaat het Fort Prins Frederik, een groot fort uit de zestiende eeuw dat samen met de vesting Willemstad de doorgang in het Volkerak en het Hellegat bewaakte. Spijtig genoeg heeft dit fort tegenwoordig een recreatieve bestemming.
Naast Ooltgensplaat ligt het prachtige natuurgebied de Hellegatsplaten. Dit gebied is maar beperkt toegankelijk. De Hellegatsplaten danken hun naam aan de tijd voor de bouw van de Philipsdam. De sterke stroom maakte diepe geulen en deze waren zeer verraderlijk voor passerende schippers. Nu zijn de Hellegatsplaten een paradijs voor vogels, vrijgrazende heckrunderen en wilde Fjordenpaarden. Vanwege de grote variatie van bijzondere planten en dieren is het een beschermd natuurgebied (van Staatsbosbeheer). Bijzondere vogels die er zijn waargenomen zijn o.a. bruine kiekendief, blauwborst, zwartkopmeeuw, lepelaar en visarend.
Foto

Foto

Rotsgrond
Foto

heckrunderen

Foto

Natuurgebied Hellegatsplaten

Parkplatz

Parkeergelegenheid

Foto

Uitkijktoren

Foto

Vogelobservatiehut

Ruine

Voorm Fort Prins Frederik

1 comment

 • Foto von bhenkk

  bhenkk 22.07.2020

  Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

  Very nice walk in village and surrounding countryside

Du kannst oder diesen Trail