Fahrzeit  3 Stunden 12 Minuten

Zeit  3 Stunden 56 Minuten

Koordinaten 2291

Hochgeladen 8. Januar 2020

Aufgezeichnet Januar 2020

-
-
1.322 m
862 m
0
3,3
6,6
13,2 km

angezeigt 87 Mal, heruntergeladen 3 Mal

bei Oset, Valencia (España)

Osset – PR-CV 449 – Peñaparda 1312 m. – Peña del Relloj de Peñaparda 1324 m.
Ruta senderista circular que fem en sentit contrari a les agulles del rellotge seguint pràcticament el sender de xicotet recorregut PR-CV 449. Comencem creuant el poblet d’Osset i ens dirigim al Barranc de la Hoya del Ontanar, pel qual començarem a remuntar suaument, quan ja portem poc més de 2,5 km. girem un poc a l'esquerra i continuem pujant ara pel Barranc de Taconares rodejant el cim de Peñaparda, cap al Km 4,3 de ruta ens desviem a l'esquerra cap al pic Peñaparda (1312 m.), a 300 m. on trobarem una caseta refugi i el vèrtex geodèsic. Hui per la boira no hem pogut veure la Mar Mediterrània des del pic i voltants, però la boira dibuixava una mar de núvols en el golf de valència, si veiem les muntanyes de l'interior de gran envergadura com la Salada, el Penyagolosa i la Bellida.
Després d'esmorzar i fotos retrocedim els 300 m. i seguim el camí fins al km 5,6 on ens desviem a la dreta muntanya a través fins al pic del Relloj del Peñaparda on veiem a baix Andilla i La Pobleta.
Seguim per una sendera que va direcció al corriol que portàvem, ja baixant pel Barranc de la Peñaparda que s'excepte del terrible incendi i segueix amb la seua densa vegetació de pins i carrasques. La senda acaba en la pista que es dirigeix cap a Andilla, encara es pot seguir poc més d'un centenar de metres per una senda que va paral·lela al camí per dins del barranc. Als 8,1 km. ens desviem fent un gir brusc a l'esquerra i ens dirigim al Coll de Tigüela i després al coll d'Aparicio on començarem el descens pel barranc del Cañuelo, fins que arribarem a la Font de l'Asunció i creuant el barranc entrem als carrers d’Osset on finalitza la nostra ruta de hui.

Atenció a causa del funcionament defectuós del GPS, poden trobar-se línies rectes causades per la pèrdua parcial del senyal o puntes estranyes que no són reals, per tant cal anar amb una poca precaució al seguir la ruta.
Si utilitzes el track, t’agrairia que feres una valoració en wikiloc sobre la seua utilitat.

=======================================================================

Ruta senderista circular que hacemos en sentido contrario a las agujas del reloj siguiendo prácticamente el sendero de pequeño recorrido PR-CV 449. Empezamos cruzando la aldea de Osset y nos dirigimos al Barranco de la Hoya del Ontanar, por el cual comenzaremos a remontar suavemente, cuando ya llevamos poco más de 2,5 km. giramos un poco a la izquierda y seguimos subiendo ahora por el Barranco de Taconares rodeando la cima de Peñaparda, hacia el Km 4,3 de ruta nos desviamos a la izquierda hacia el Pico Peñaparda (1312 m.) que está a 300 m. Allí encontraremos una caseta refugio y el vértice geodésico. Hoy por la bruma no podemos divisar el mar Mediterráneo desde el pico, pero la niebla dibuja un mar de nubes en el golfo de valencia, si vemos las montañas del interior de gran envergadura como la Salada, el Penyagolosa y la Bellida.
Después de almorzar y fotos, retrocedemos los 300 m. y seguimos el camino hasta el km 5,6 donde nos desviamos a la derecha monte a través hasta el pico del Reloj del Peñaparda donde vemos abajo Andilla y La Pobleta.
Seguimos por un sendero que va dirección a la vereda que llevábamos, ya bajando por el Barranco de la Peñaparda que se salvo del terrible incendio y sigue con su densa vegetación de pinos y carrascas. El sendero acaba en la pista que se dirige hacia Andilla, aún se puede seguir poco más de un centenar de metros por una senda que va paralela al camino por dentro del barranco. A los 8,1 km. nos desviamos haciendo un giro brusco a la izquierda y nos dirigimos al Collado de Tigüela y luego al collado de Aparicio donde empezaremos el descenso por el Barranco del Cañuelo, llegaremos a la Fuente de la Asunción y cruzando el barranco entramos a las calles de Osset donde finaliza nuestra ruta de hoy.

Atención a causa del funcionamiento defectuoso del GPS, pueden encontrarse líneas rectas causadas por la pérdida parcial de la señal o puntas extrañas que no son reales, por lo tanto hay que ir con un poco precaución al seguir la ruta.
Si utilizas el track, te agradecería que hicieras una valoración en wikiloc sobre su utilidad.
Wasserstelle

Font de Osset

Sakralbau

Església d'Osset

Wasserstelle

Font de l'assumpció

Aussichtspunkt

Barranc de la Hoya del Ontanar

Straßenkreuzung

Esquerra

Baum

Arbre mort restes de l'incendi de 2015

Gipfel

Vèrtex geodèsic de Penyaparda 1312 m.

Aussichtspunkt

Panoràmica d'Osset des del cim de Penyaparda

Foto

Grup AJSCH

Straßenkreuzung

Esquerra

Baum

Carrasca i pi que es salvaren de l'incendi

Ruine

Caseta en ruïnes

Aussichtspunkt

Panoràmica d'Andilla

Foto

Barranc de Penyaparda

Straßenkreuzung

Pal indicador / Esquerra

Straßenkreuzung

Esquerra

Aussichtspunkt

Panoràmica d'Andilla

See

Abreujador

Gebirgspass

Pal indicador / Coll Aparicio

Straßenkreuzung

Pal indicador

Straßenkreuzung

Dreta per senda

Straßenkreuzung

Pal indicador

Straßenkreuzung

Dreta

Straßenkreuzung

Dreta per senda entre bancals

Aussichtspunkt

Panoràmica d'Osset

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail