Koordinaten 500

Hochgeladen 20. Juni 2014

Aufgezeichnet Juni 2014

 • Rating

   
 • Information

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   
-
-
13 m
-2 m
0
6,4
13
25,63 km

angezeigt 1100 Mal, heruntergeladen 25 Mal

bei Hardenberg, Overijssel (Nederland)

Van Station Hardenberg langs de Vecht naar Ommen

Geweldig wandelen over de uiterwaarden, door bossen en zandverstuivingen
Mooie etappe met goed gezelschap

aantal keer afgeweken van de route. meer bos meegenomen. iets langer en mooier dan in boekje van Pieterpad.


Vanaf het station de Stationsstraat in. Bij Y-308 rechtdoor tot de ingang van een begraafplaats. Hier links de winkelstraat in, Oosteinde. Lees nu verder vanaf de derde zin.
Vanaf de Markt linksaf richting kerk gaan tot aan de winkelstraat. Winkelstraat naar rechts ingaan. Aan het einde verder rechtdoor over de Vechtbrug. Dan links, De Opgang. Langs het water blijven tot bij het volgende viaduct. Rechtsaf en iets verder bij Y-60080 links het fietspad richting Rheeze, Kalseboompad. Bij Y-60082 rechtsaf, Vrëchienpad. Na het tunneltje linksaf het fietspad vervolgen, Sumpelpad. Op T-kruising links. U verlaat gaandeweg de bebouwde kom. Dan op T-kruising met een klinkerweg weer links, Heemser Hooilandenweg. Iets verder, bij het begin van een geasfalteerd fietspad, dit fietspad verder volgen, Bollenkolkpad, verderop klinkerweg. Bij P-24689, weer naar links het fietspad volgen. De weg blijven volgen, afwisselend fietspad en klinkerweg. U komt tenslotte met een T-kruising uit op de Rheezerbrink.

Mehr anzeigen external

Stationsweg 35 Station Ommen is het station in de Overijsselse plaats Ommen, gelegen aan de zuidelijke rand hiervan. Het station is op 15 januari 1903 geopend, tegelijkertijd met de opening van de spoorlijn Zwolle – Ommen. Station en spoorlijn zijn geopend door de Noordoosterlocaalspoorweg-Maatschappij (NOLS). Het stationsgebouw van Ommen is een vergrote versie van het type tweede klasse dat ook nog te vinden is in Dalfsen (1903), Mariënberg (1903) en Hardenberg (1905).
In 1886 opende de Dedemsvaartsche Stoomtramweg-Maatschappij (DSM) haar lijn naar Hardenberg. Deze lijn liep feitelijk niet door tot Hardenberg, maar eindigde in Heemse, dat aan de andere kant van de Vecht ligt. Het station van de DSM lag tegenover Hotel de Rustenbergh. In 1906 heeft er enige tijd een omnibus gereden tussen beide stations, deze verbinding per koets is vanwege te magere belangstelling vrij spoedig opgeheven. In 1937 werd de stoomtramlijn opgeheven. Trein

1 comment

 • Foto von bouwe

  bouwe 07.01.2019

  Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

  Prima te volgen (een keer alternatief traject genomen - MTB pad ipv pieterpad).

Du kannst oder diesen Trail