Zeit  7 Stunden 48 Minuten

Koordinaten 1989

Hochgeladen 25. Juni 2018

Aufgezeichnet Mai 2018

-
-
594 m
5 m
0
5,3
11
21,0 km

angezeigt 285 Mal, heruntergeladen 19 Mal

bei el Port, Catalunya (España)

El Puig d’Esquers es un cim de l’Alt Empordà entre els termes de Llançà i Colera. Forma part dels 100 cims de la FEEC. Des del cim es pot gaudir d’una visió excepcional de la Costa fins al Cap de Creus. També podem gaudir de la visió de la plana empordanesa i de tota la serra de l’Albera, així com de les petites valls que formen els darrers contraforts muntanyencs abans d’arribar al mar. Es tracta d’una zona plena de monuments megalítics fàcils de localitzar. En els seus vessants hi les esglésies romàniques de Sant Martí de Vallarta i Sant Miquel de Colera, i allarguem el recorregut per visitar aquesta ultima. Sant Miquel de Colera, datada en el S. XI, es una ermita romànica d’una sola nau i amb absis semicircular. S’hi ha fet diferents intervencions per recuperar-la del estat ruïnós en que es trobava.

Ruta: Port de Llançà (3 m) – L’Argilera (3 m) – Torrent del Boquer (13 m) – Coll del Boquer (177 m) – Puig Tifell (409 m) – Coll del Llop (394 m) – Mas Patiràs (358 m) – Puig d’Esquers (606 m) – Coll de Sant Miquel (545 m) – Sant Miquel de Colera (498 m) – Coll de Tres Camins (391 m) – Coll d’en Poca-sang (235 m) – Coll de Sant Antoni (70 m) – Platja de Garbet (2 m) – El Borró (12 m) – El Rastell (4 m) – Platja d’en Grifeu (3 m) – Port de Llançà (3 m)

Accés: Cal arribar a Llançà a la carretera N-260 entre Figueres i Portbou.

Caminada: Iniciem el recorregut al Port de Llançà, seguint el GR-92 en direcció Portbou. En arribar a la zona de l’Argilera, deixem la línia de la costa, girem al Oest i anem a buscar el Torrent del Boquer. Anem seguint primer per pista i mes endavant corriol fins arribar al Coll del Boquer. Gir al SO i seguim la carena de la Serra del Socarrador fins arribar a un collet amb pal informatiu. Seguim rumb al SO i ens enfilem per anar a fer el Puig Tifell, tot passant pel dolmen del Puig Tifell. Fet el cim continuem al NO seguint la carena passant pel costat del dolmen del Collet del Llop. Mes endavant arribem al Coll del Llop. Prenem el corriol que rumb N s’enfila fins al Puig del Llop, i aviat el deixem per girar al NO i en suau pendent anem a trobar el dolmen del Puig del Llop. Baixem a trobar la pista que es troba a un 70 m al Oest, i un cop hi som ens dirigim al N fins a les restes del que fou el Mas Patiràs. Un centenar de metres mes enllà hi ha una cruïlla de pistes amb pals informatius. Prenem la que va rumb SE i en el moment que gira al N hi ha el corriol que s’enfila al Puig d’Esquers. Nosaltres no el prenem i seguim per pista uns 600 m fins a trobar el pal informatiu del domen de Mas Patiràs. Ens hi enfilem, seguint uns senyals grocs. Des del dolmen continuem seguint els senyals grocs que s’enfilen vers l’O i mes endavant planegen vers el S fins a trobar el corriol que s’enfila a Puig d’Esquers. El corriol ben senyalitzat, planeja uns metres rumb SO i de cop gira al NO i s’enfila directe al cim. En assolir el cim, uns metres mes avall hi ha el domen de Puig d’Esquers. Acabem de fer el cim, gaudint del paisatge de la Costa i de la serra de l’Albera. Baixem pel N per anar a buscar el Coll de Sant Miquel i per un corriol marcat amb senyals grocs ens dirigim a Sant Miquel de Colera. Visitem l’ermita que es troba oberta. A partir d’aquí baixarem per pistes seguint l’anomenat Camí de Sant Miquel, fins arribar al Coll dels tres camins on hi ha un dipòsit d’aigua. Uns metres abans hi ha el domen del Pla de Capellans que nosaltres ens vàrem saltar. Continuem baixant direcció mar, a voltes per pista i altres per corriols fins arribar al Coll d’en Poca Sang i finalment al Coll de Sant Antoni, on trobem el GR-92 que baixa rumb al S fins a la riera de Garbet que ens portarà fins a la platja. Sempre seguint el GR-92 anem fins a Llançà, passant per el Borró, el Rastell, la platja de Grifeu, les platges de l’Alguer i de l’Argilera.

Cartografia: Alt Empordà. Escala 1:50.000. Editorial Alpina

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail