Zeit  2 Stunden 40 Minuten

Koordinaten 475

Hochgeladen 5. März 2017

Aufgezeichnet März 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   
-
-
417 m
339 m
0
1,3
2,6
5,26 km

angezeigt 1223 Mal, heruntergeladen 74 Mal

bei Sant Joan les Fonts, Catalunya (España)

La riera de Bianya s'uneix al riu Fluvià a Sant Joan les Fonts, entre roques basàltiques i racons plens d'història, la sortida d'avui, amb Mònica, Josep i els seus dos fills, comença al pàrquing de l'Església, deixem a la dreta el pont medieval de roques negres i de seguida uns cartells ens guien cap al Moli de Fons, amb la seva exuberant cascada i la colada de roca basàltica, un racó paradisíac, com pocs he vist, retornant sobre els nostres passos creuarem diverses ruïnes d'un poblat ibèric, amb algunes zones per excavar, al final un mirador sobre el riu. La tornada es fa per camí i passant per la pedrera de l'Boscarró.
L'excursió contínua paral·lela a la riera de Bianya, en contra corrent, ia pocs metres un sender ens porta a la font de Can Xervanda, pujant al camí veiem la cinglera de la Font Freda, poc després ens haurem de descalçar, la riera baixa amb molt cabal i la passarel·la de roques esta en part inundada, superada aquesta dificultat altra colada amb les seves columnes de basalt, i com no, hem de creuar de nou la riera pel Moli,, en aquest punt vam pujar a una carretera veïnal i iniciem la volta cap al pàrquing, passant per diverses explotacions de bestiar boví. El grup ha estat format per, Rut, Roger, David, Monica, Mari Carmen, Josep, i el que escriu, Julian, fins la propera.

La riera de Bianya se une al rio Fluvia en Sant Joan Les Fonts , entre rocas basálticas y rincones llenos de historia , la salida de hoy , con Mónica , Josep y sus dos hijos, comieza en el parking de la Iglesia , dejamos a la derecha el puente medieval de rocas negras y enseguida unos carteles nos guían hacia el Moli de Fondo, con su exuberante cascada y la colada de roca basáltica , un rincón paradisiaco , como pocos he visto, retornando sobre nuestros pasos cruzaremos varias ruinas de un poblado Ibérico , con algunas zonas por excavar , al final un mirador sobre el rio. La vuelta se hace por camino y pasando por la cantera de el Boscarro .
La excursión continua paralela a la riera de Bianya , en contra corriente , y a pocos metros un sendero nos lleva a la fuente de Can Xervanda , subiendo al camino vemos la cinglera de la Font Ferda , poco después nos tendremos que descalzar , la riera baja con mucho caudal y la pasarela de rocas esta en parte inundada , superada esta dificultad otra colada con sus columnas de basalto , y como no , tenemos que cruzar de nuevo la riera por el Moli, , en este punto subimos a una carretera vecinal e iniciamos la vuelta hacia el parking , pasando por varias explotaciones de ganado vacuno . El grupo ha estado formado por , Rut , Roger , David , Monica , Mari Carmen , Josep , y el que escribe, Julian , hasta la próxima .
Sakralbau

Iglesia

Iglesia
Brücke

Pont Medieval

Pont Medieval
Geocache

Columnas

Columnas
Wasserstelle

Salt del moli

Salt del moli
Wasserstelle

Basalto

Ruine

Poblat Iberic

Poblat
Archaeological site

Excavacions poblat Iberic

Aussichtspunkt

Mirador

Bergwerk

Cantera Boscarro

Wasserstelle

Font de Can Xervanda

Font de Can Xervanda
Geocache

Cingles de la Fontfreda

Cingles de la Fontfreda
Fluss

Riera

Bergwerk

Colada

Geocache

Moli Nou

Wasserstelle

Font con deposito arriba

Font

4 Kommentare

 • Foto von llorencgm

  llorencgm 15.06.2018

  Una bugada és el que fan les rentadores. Quan es tracta de roques basàltiques provinents d'una erupció volcànica és una COLADA.

 • Foto von josepvalldo

  josepvalldo 29.05.2019

  Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

  tenim un troç despres del poblat dels Ibers que et perts

 • Foto von Francisco / mase04

  Francisco / mase04 13.07.2019

  Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

  Bien descrita e ideal para el buen tiempo dada la mucha sombra. Hicimos la ruta al revés.

 • saradedios48@gmail.com 06.12.2019

  Ruta fácil y paisaje expectaculares

Du kannst oder diesen Trail