-
-
638 m
467 m
0
3,4
6,7
13,41 km

angezeigt 398 Mal, heruntergeladen 16 Mal

bei Verdú, Catalunya (España)

Verdu-Mas de Bondia-Verdu
Senzilla ruta partint de Verdú fins a Mas de Bondia i tornar per un camí diferent.
Verdú: Preciós poble amb una gran plaça parcialment porxada, una gran església amb elements romànics i gòtics i un impactant castell de frontera dins del poble. També és força conegut per la seva terrissa característicament negre.
Mas de Bondia: és una joia oculta del patrimoni català. És una de les anomenades "Viles Closes" (tancades) que consta d'un únic carrer que es tanca amb una gran porta. Curiosíssim. El poble és "fill" de la masia que fa d'entrada al poble a la que s'hi van anant afegint cases al seu darrera, de cara al carrer central fins a ocupar tot el cim del turó.
Tot el recorregut transcorre per amplis i fàcils camins rurals enmig de camps de blat, vinyes, oliveres, ametllers i algunes taques de pins o alzines. Molt fàcil.

Ruta: Cal sortir de Verdú des de davant del bar La Graella, seguir pel carrer Margorell i seguir pel carrer Bonaire i sortir del poble pel camí de la Ventallola on hi ha indicacions del GR-3 cap a Guimerà i Vallbona de les Monges, des d'on ja veurem el celler Boldú, marronós i ondulat i seguim endavant pel camí principal fins a una cruïlla amb la indicació cap a la dreta de Vallbona que NO seguirem. Tirem recte, fins a girar cap a l'esquerra des d'on veiem la carretera LV-2101 que va de Verdú a Montornés de Segarra, i anem baixant fins a prop del barranc de Montornés, des d'on ja veurem, dalt d'un turó, el poblet de Mas de Bondia, recollit sobre si mateix.
Fem el recorregut del carrer i sortim per la plaça de davant del poble cap a la dreta enfilant-nos suaument i reprenem el camí entre camps de blat naixent, velles oliveres i ametllers oblidats i casetes d'eines de camp.
Al fons veurem, de tant en tant, les dues torres insígnia de Verdú, el campanar i la torre del castell que ens serviran de guia.

1 comment

  • Foto von Fotohiking

    Fotohiking 07.01.2020

    Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

    Una agradable caminada entre camps de l'Urgell i La Segarra. Encara que sigui de més de 10km, al ser pràcticament en pla i per camí no és gens cansada. L'he feta a primers de desembre i amb boira, i per tant no he pogut gaudir de la vista dels camps. Crec que les millors dates per fer-la és quan els ametllers estiguin florits, suposo que al febrer, i amb el cereal ben crecut, pel maig o el juny. També deu ser bona època a l'agost, poc abans de la verema, pero s'ha d'anar protegit amb crema solar ja que no hi ha gaire ombres pel camí. La vila closa de Mas de Bondia és molt curiosa.

Du kannst oder diesen Trail