Fahrzeit  eine Stunde 38 Minuten

Zeit  2 Stunden 37 Minuten

Koordinaten 1583

Hochgeladen 21. November 2018

Aufgezeichnet November 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Einfach zu folgen

   
 • Landschaft

   
-
-
182 m
68 m
0
2,5
5,0
10,07 km

angezeigt 397 Mal, heruntergeladen 15 Mal

bei Martorell, Catalunya (España)

Martorell - Sant Salvador de la Calçada - Gelida

Ruta per anar a reseguir part de la Via Augusta entre Martorell i Gelida.
Iniciem la sortida des de l'estació de FGC de Martorell Vila, desseguida trobem l'espectacular Pont del Diable amb l'Arc del Triomf sobre el riu Llobregat, travessem la vila anem en direcció a l'ermita de Sta. Margarida, passem paral.lels al riu Anoia i desprès a traves del pont, passem al altre costat i trobarem el pont de la via R-4, pel camí del Masset a Can Bargalló trobarem el Penjat de les Mates, tornarem a passar per un segon pont de la via i arribarem a Can Bargalló, seguirem pel Camí de Can Bargalló per arribar a Sant Salvador de la Calçada. El track marca el pas pel Camí de Sant Joan Samora fent la volta a la Vinya del Ros i tornant al Cami de Can Bargalló, vam fer aquest tram a la recerca de Sant Salvador de la Calçada, segons està marcat en algun mapa, però no el vam trobar, per això es pot evitar aquesta volta i seguir recte pel camí de Can Bargalló. Per l'avinguda de Sant Salvador passem per la Torre de l'Albet i desprès de passar el pont de l'Anoia arribarem a l'estació de ffcc de Gelida.

El conjunt del Pont del Diable i Arc de Triomf formava part de la Via Augusta, un dels eixos principals de la xarva viària romana a Hispània que connectava la peninsula Itàlica amb la peninsula Ibèrtica. Donava contunuïtat a la Via Domicia i seguia cap a Gades (en l'actualitat, Cadis) paral.lela al mar Mediterrani.

El conjunt va ser construït l'any X aC. enmarcat dins de les reformes de l'emperador August que va modificar el territori.

El Pont del Diable és una gran estructura de més de 120m. de llarg i de 10 a 3,90 m. d'amplada, situat entre Martorell i Castellbisbal connectan les dues ribes del riu Llobregat.

A l'extrem est del pont es conseva un arc de triomf, sobre un bassament de 9 m. d'amplada i uns 10,6 de llongitud. Revestit en Opus Quadratum, correspon a un model honorific i/o de divisió territorial que es va difondre a l'època d'August per tot l'Imperi Romà.

4 Kommentare

 • Foto von Oscar Upegui

  Oscar Upegui 23.11.2018

  Una ruta muy interesante para recorrer, cargada de historia, empezando con este legendario puente del diablo, que después de tantos centenares de año sigue en pie, resaltando el buen trabajo de la época, felicitaciones Josep, muy buen registro fotográfico y muy buena información, por todo ello merecedor de muy buenas valoraciones.

 • Foto von Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau 24.11.2018

  Muy agradecido Oscar por el comentario y la valoración de la ruta.

 • Foto von Maria Angeles Reyes

  Maria Angeles Reyes 04.01.2019

  Ich bin diesem Trail gefolgt  verifiziert  Mehr anzeigen

  Ruta fàcil entre viñedos y olivos

 • Foto von Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau 04.01.2019

  Gracias Maria Angeles por el comentario y la valoración de la ruta.

Du kannst oder diesen Trail