Schwierigkeitsgrad   Mäßig

Zeit  4 Stunden 48 Minuten

Koordinaten 492

Hochgeladen 19. Juni 2017

Aufgezeichnet Januar 2010

-
-
2.068 m
1.566 m
0
3,6
7,2
14,43 km

angezeigt 61 Mal, heruntergeladen 7 Mal

bei Galtür, Tyrol (Austria)

Wandeling naar Zeinisjoch in het Paznauntal vanaf Galtür
Ook deze morgen schijnt het zonnetje weer volop. Ideaal om de bergen in te trekken. We rijden naar Galtür en parkeren onze auto in het centrum. Vanaf hier wandelen we een kleine 3 km verder te voet lichtjes stijgend omhoog tot aan de bergbaan Birkhahnbahn via parallelle wegen achter het dorp door. Met de lift gaan we tot aan de top van onze wandeling: een goede 2074 meter. Van hieruit kan je verschillende wandelingen maken. We kiezen voor de eerste wandeling op het infobord: Kopsstausee – Zeinisjoch – Galtür. Vanaf het bergstation wandelen we westwaarts richting Breitspitzbahn (winterlift) en zo verder naar de Uferweg. Onderweg komen we verschillende infoborden tegen over de plaatselijke diersoorten. Eenmaal aan de oever van de Kopsstausee kan je kiezen om ofwel over de muur van de stuwdam te wandelen ofwel rechts de overweg te blijven volgen, wat wij ook doen. Langs de oever is het een bloemenpracht wat de klok slaagt. Maar beide wegen komen uit aan Gasthof Zeinisjoch: ideaal om een middagpauze te nemen en de innerlijke mens te versterken. Vervolgens kan je met het openbaar vervoer terug, ofwel zelf te voet lopen tot Galtür, wat wij dan ook doen. Zeinisjoch ligt op 1842 meter. Het is nog een 8 kilometer afdalen, oftewel anderhalf uur stappen. Onderweg passeren we ook de waterscheiding tussen de Rijn en de Donau. Deze weg naar beneden, ook gelegen op de fietsroute, is volledig geasfalteerd. Dat is een klein minpuntje gezien het warme asfalt in de zomer zeker aan je voeten te voelen zal zijn. Maar we hebben wel genoten van de mooie zichten. Beneden aankomend in Galtür wandel je ook voorbij de immense constructie ter bescherming van lawines. Deze constructie werd geplaatst na de vreselijke lawine op 23 februari 1999 waarbij 31 slachtoffers vielen: dorpsbewoners en wintergasten.
De Zeinisjoch is een 1842 meter hoge bergpas op de grens tussen de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Vorarlberg en vormt een verbinding tussen Montafon en het Paznauntal. De bergpas vormt tevens de verbinding tussen de Silvretta ten zuiden van de pas en de Verwallgroep ten noorden van de pas.
De Zeinisjoch is ook gelegen op de waterscheiding tussen de Trisanna en de Inn (rivier) (beide uitmondend in de Donau) enerzijds en de Ill en de Rijn anderzijds. Vlak onder de pashoogte is de Zeinissee gelegen. De pashoogte is met de auto enkel vanuit het oosten, vanuit Galtür, bereikbaar over een asfaltweg. Aan de Vorarlbergse zijde is de weg belegd met steenslag, enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De westflank is met een gemiddeld stijgingspercentage van 10,8% ook een stuk steiler dan de oostelijke zijde (6%).

Mehr anzeigen external

Alpengasthof Zeinisjoch
Bergstation Birkhahnbahn
parkeerplaats
parkeerplaats
Zeinisbach
Vermuntbach
Talstation Birkhahnbahn
Wc
pad

Kommentare

    Du kannst oder diesen Trail